Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.09.2016 04:52

BSK: Župa informačným bodom pre cezhraničnú spoluprácu


Snímka zdroj: (skhu.eu).


Bratislavský samosprávny kraj sa stal Infobodom pre Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko (Interreg V-A SK-HU).


Župa pri tejto príležitosti organizuje Informačný deň v súvislosti s vyhlásením prvej Výzvy na predkladanie žiadostí o finančný príspevok, ktorý sa uskutoční dňa 7. 9. 2016 o 10:30 hod. v priestoroch Úradu Bratislavského samosprávneho kraja.

„Predmetom výzvy, ktorú budeme prezentovať v stredu, je podpora projektov v oblasti prírody a kultúry, cezhraničnej mobility, ale aj v oblasti cezhraničnej spolupráce orgánov verejnej správy a ľudí, ktorí žijú pohraničnej oblasti. V tejto výzve je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja alokovaných takmer 70 miliónov eur,” vysvetlil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj počas prípravy nového Programu spolupráce Interreg V-A SK-HU v programovom období 2014-2020 trval na opätovnom vytvorení regionálneho bodu programu aj na západnej strane programového územia, tak ako tomu bolo v rokoch 2004 – 2006.

Cieľom Infobodu je najmä zabezpečenie lepšej informovanosti a dohľadu nad realizáciou projektov v rámci slovensko-maďarskej spolupráce. Infobod zároveň zabezpečí aj naplnenie cieľov programu a propagáciu cezhraničného regiónu a spoločných projektov. Na základe tejto požiadavky boli v rámci programu schválené finančné prostriedky pre fungovanie Regionálneho informačného bodu na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý od apríla tohto roku vykonáva svoju činnosť pre Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj. Taktiež zabezpečuje podporu Riadiacemu orgánu a Spoločnému sekretariátu v tom, aby boli dodržané požiadavky na publicitu a informovanosť, a to hlavne prostredníctvom spoluorganizovania informačných podujatí a konzultačných dní.

Informačný deň, ktorý bude na úrade BSK už v stredu 7. septembra predstaví nasledovné prioritné osi:

PO1 - Príroda a kultúra

Špecifický cieľ 1.1: Zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti

PO2 - Posilnenie cezhraničnej mobility

Špecifický cieľ 2.1: Zvýšenie hustoty hraničných priechodov pozdĺž slovensko-maďarskej hraniceŠpecifický cieľ 2.2.1: Zlepšenie cezhraničných verejných dopravných služiebŠpecifický cieľ 2.2.2: Zlepšenie cezhraničných logistických služieb

PO4 - Podpora cezhraničnej spolupráce orgánov verejnej správy a osôb žijúcich v pohraničnej oblasti

Špecifický cieľ 4.1: Zlepšenie úrovne cezhraničnej medziinštitucionálnej spolupráce a rozšírenie cezhraničnej spolupráce medzi občanmi

Indikatívny rozpočet finančných prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja dostupných vo výzve je 67 475 822 EUR.

 Viac informácii: www.skhu.eu

 

Autor: (ts - bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
12.01.2021
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu uchádzači získať až 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu ešte tento mesiac žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
18.08.2021
VII. Výzva Euroregión Tatry na realizáciu individuálnych mikroprojektov
Zväzok Euroregión „Tatry“ vyhlásil VII. výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na realizáciu individuálnych mikroprojektov.
viac
18.08.2021
Fond malých projektov podporí kúpu defibrilátorov aj cezhraničné tábory
Takmer 1,2 milióna eur si rozdelí celkovo 22 cezhraničných projektov, ktoré sa uchádzali o príspevok z Fondu malých projektov. Informuje o tom Košický samosprávny kraj (KSK) na svojej webovej stránke s tým, že na oboch stranách majú zlepšiť kvalitu života v pohraničných oblastiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %