Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.07.2016 05:37

Brezno chce pritiahnuť nových obyvateľov, ponúka nové parcely


Ilustračná snímka: (brezno.sk).


Metropola Horehronia chce prilákať nových obyvateľov, a preto prichádza s ponukou predaja nových, a ako sama tvrdí, zaujímavých pozemkov v častiach mesta Rohozná a na Mazorníku či už pre moderné bývanie, alebo rozbehnutie a zefektívnenie podnikateľskej činnosti.


Ako informuje magistrát na svojej webovej stránke, samospráva na účel rozšírenia mestskej zástavby vyčlenila na predaj pozemky v rôznych častiach mesta. Niektoré z parciel, ktoré sú už v ponuke, záujemcom prinášajú výhody, vrátane možnosti napojenia sa na inžinierske siete a prístupovej cesty.      

"V časti Rohozná je v ponuke desať parciel, každá s rozlohou približne 1100 štvorcových metrov. Z hľadiska územného určenia ide o obytné územie vidieckeho typu, ktoré je vhodné najmä na výstavbu rodinných domov, bytov majiteľov a správcov alebo zariadení základnej občianskej vybavenosti. Ďalších sedem parciel je na Mazorníku, z toho päť má rozlohu zhruba 700 štvorcových metrov a ďalšie dve asi 350 štvorcových metrov," informuje Mestský úrad Brezno.      

Podľa územného určenia ide o zmiešané územie podnikateľských aktivít s vhodným využitím predovšetkým ako živnostenské domy, drobné prevádzky, objekty na nevýrobné služby, remeslá a opravárenské služby, parkovacie garáže alebo parkoviská. Pozemky budú pre záujemcov k dispozícii po odsúhlasení podmienok predaja mestským zastupiteľstvom.      

Mesto plánuje vyčleniť na predaj parcely aj v ďalších svojich častiach. "Ako prvé pribudnú v širšom centre mesta na Moyzesovej ulici. Už čoskoro vznikne päť – šesť parciel vhodných na mestské bývanie. Na konkrétnych podmienkach kúpy sa ešte len pracuje, no už teraz je zrejmé, že pôjde o lukratívnu lokalitu," dodáva magistrát.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
17.05.2021
Technické služby mesta Brezno budujú na cintoríne nové urnové miesta
Na starom cintoríne v Brezne Technické služby budujú 14 urnových miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %