Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.04.2018 05:00

Bratislavský región bude tento víkend pre všetkých


Národný beh Devín


Deň modranských pivníc, výstava Club Show, Vyjadri sa bez rozprávania, poznávací výlet Do prírody i za históriou, Národný beh Devín, Medzinárodná výstava z lego kociek, či Záhrady v Abelande. Radosť z voľných dní si užijú deti i dospelí.


„Aj vďaka takým podujatiam, aké nás čakajú tento víkend majú obyvatelia a návštevníci bratislavského regiónu možnosť spoznať jeho tradície a históriu. Podujatia tohto víkendu sú určené aj tým, ktorí chcú stráviť voľný čas na vzduchu, objavovať zaujímavosti a atraktivity regiónu a a dobiť batérie,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Medzinárodná výstava z lego kociek začína od 14. apríla. Túto netradičnú expozíciu môžete prísť navštíviť do domu nábytku OC Styla až do polovice júla. Na výstave budú k nahliadnutiu sochy známych osobností zo sveta športu, kultúry, filmu a rozprávok vytvorené v skutočnej veľkosti!

Deň modranských pivníc, podujatie s tradičnou malokarpatskou architektúrou a bohatou vinohradníckou kultúrou sa uskutoční už túto sobotu 14.apríla. Po celom meste bude otvorených až 44 vinárstiev od 13:00 do 22:00hodiny. Deň modranských pivníc sa vyznačuje i regionálnou gastronómiou a neopakovateľnou atmosférou!

Sobota na Záhorí bude patriť štvornohým miláčikom! V sobotu 14.apríla sa v Stupave uskutoční výstava Club Show, ktorá sa ponesie v znamení plemena bull terier a miniature bull terier. Podujatie sa uskutoční v športovej hale Sportpark.

Záhrady v Abelande ponúknu v rovnaký deň naozaj pestrý program! Ukážeme si triky v pestovaní priesad, ako pestovať bez rýľovania, hnojenia, či zalievania. Podelíme sa o množstvo užitočných rád. Začneme o 10:00 a skončíme o 17:00.

V Senci sa v sobotu uskutoční workshop s názvom Vyjadri sa bez rozprávania. Návštevníci sa pozrú na pohyb očami umelca, naučia sa stotožniť sa s vlastným telom v pohybe a nebude chýbať ani podnetná diskusia. Toto všetko a oveľa viac sa uskutoční 14. apríla v BSP hale v Senci od 12:00.

Jar je v plnom prúde. Vyberte sa na výlet po bratislavskom regióne! Na celodenný peší poznávací výlet s názvom Do prírody i za históriou sa môžete taktiež v sobotu. Spolu navštívime Kláštor Paulínov, baziliku, kalváriu, svätý prameň, bridlicový lom, zrúcaninu hradu Pajštún, a nazrieme aj do zámockého parku a farského kostola v Stupave.

71. ročník Národného behu Devín – Bratislava je bežecká udalosť roka, ktorej sa zúčastňujú všetky vekové kategórie. Najstaršie atletické podujatie na Slovensku odštartuje v nedeľu o 10:00 spod hradu Devín a povedie 11 km dlhou traťou až do centra Bratislavy.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (ts-Bratislava Region Tourism-Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2017
Prvá obeť Alžbety Báthory
Čachtické podzemie opäť otvorí brány pre návštevníkov. Tajomné priestory podzemných chodieb zaplní príbeh "Prvej obete krvavej grófky Alžbety Báthory".
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
10.11.2017
Svätomartinský víkend v regióne
Svätomartinské dni, Cestovateľský festival Cestou necestou, Chute malých Karpát, Historická prehliadka Modry, Bibliotéka či obľúbená lokalizačná hra „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Druhý novembrový víkend v bratislavskom regióne je tu pre vás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %