Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.05.2016 10:42

Bratislavský majáles je za dverami


Pozvánka.


Obľúbený mestský festival Bratislavský majáles sa nezadržateľne blíži. Už od zajtra (5. mája) sa môžu návštevníci tešiť na sériu živých koncertov a rad sprievodných podujatí.


Chýbať nebudú ani tradičné stánky či rôzne aktivity, ale aj diskusie na aktuálne témy. Tyršovo nábrežie tak bude počas nasledujúcich 3 dní plné elánu a dobrej hudby.

Viacžánrový mestský festival známy ako Bratislavský majáles odštartoval svoj program už dnes (vo štvrtok), počas ktorého vystúpili známe kapely ako The Paranoid, moravskí Bazztaarklan, energický Talkshow, kapela Longital a na záver zahrajú tohtoroční laureáti Radio Head Awards skupina Saténové ruky. Piatok bude patriť predstaviteľom alternatívnej rockovej scény, akými je dvojica Tóno S. & Beyuz, nitrianskemu jazzovému big band-u Swingless Jazz Ensemble, príde aj Billy Barman či Para, ktorá sa vracia po niekoľkých rokoch a bude jej patriť pozícia headlinera druhého dňa. Hlavný sobotný koncertný program bude patriť známym a obľúbeným skupinám Polemic a Hex. Návštevníci sa však môžu tešiť aj na Petra Lipu či českého interpreta Xindl X (vlastným menom Ondřej Ládek).

Súčasťou tohtoročného Bratislavského majálesu budú opäť viaceré sprievodné akcie. Café Európa poskytne priestor na diskusiu o aktuálnych témach. Do diskusie sa zapojí aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal na tému „Bratislava nie je Viedeň“ - Bratislava v kontexte iných európskych metropol a to spolu s architektom a urbanistom Petrom Gerom a konzultantkou pre verejné priestory Zuzanou Čupkovou. „Všetkých srdečne na majáles pozývam. Ak máte záujem, určite nevynechajte ani sobotnú diskusiu,“ pozýva všetkých primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Chýbať nebude ani obľúbený kreatívny trh Májový džem Vol. 4.

Pre cyklistov je pripravená priateľská cyklojazda určená všetkým hobby cyklistom „Župná dvadsiatka”. Deti sa zase môžu zabaviť v detskej zóne CENTROP Park a na svoje si prídu aj milovníci umenia, na ktorých čaká výstava historických fotografií „130 rokov zásobovania Bratislavy pitnou vodou”. Chýbať nebude ani dobré víno či pivo.

Vyvrcholením festivalu bude takmer desaťminútový ohňostroj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka od Johana Straussa „Na krásnom modrom Dunaji”, ktorý bude odpaľovaný priamo z plavidla uprostred Dunaja. Ohňostroj bude možné sledovať z oboch brehov.

Bratislavský majáles pripravili v spolupráci s viacerými partnermi z verejného, komerčného i neziskového sektora Hlavné mesto SR Bratislava, Bratislavský samosprávny kraj, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Bratislava Tourist Board. Vstup na všetky podujatia je (dobro)voľný.

Autor: (mag)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2017
Štart Župnej dvadsiatky už túto nedeľu
Tento víkend sa bratislavské Tyršovo nábrežie stane opäť centrom zábavy, rôznych podujatí, koncertov, kreatívnych trhov, ale aj cyklistiky a to v rámci tradičného a obľúbeného Bratislavského Majálesu. Jeho tradičnou súčasťou bude aj Župná dvadsiatka.
viac
22.06.2017
Urban Art ovládne Bratislavu!
Už túto sobotu sa v Bratislave na 16 pódiách predstaví 40 umeleckých vystúpení a 14 neziskových organizácií. Nuda v Bratislave sa teda skončí už o necelé dva dni presne o 11:45 hod., kedy sa na Hlavnom námestí oficiálne začne prvý Urban Art Festival.
viac
24.08.2017
Námestie slobody ožíva
Hlavné mesto pokračuje v revitalizácii Námestia slobody, ktoré bolo dlhodobo v dezolátnom stave. Po ukončení prvej etapy revitalizácie chceme na námestie vrátiť život. V piatok 25. augusta pozývame všetkých na podujatie Námestie slobody ožíva, ktoré sa uskutoční od 18. hodiny.
viac
12.04.2022
Tyršovo nábrežie bude po dvoch rokoch opäť hostiť majáles
Tyršovo nábrežie na petržalskom brehu Dunaja bude po dvoch rokoch opäť hostiť mestský festival Bratislavský majáles. Na sociálnej sieti to potvrdili jeho organizátori s tým, že 13. ročník podujatia bude 6. a 7. mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %