Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.09.2019 08:10

Bratislavská župa predĺžila termín nominácie osobností kraja do 15. septembra


Ilustračná snímka z galavečera odovzdávanie ocenení BSK


Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Mária Kráľovičová, dvojčatá Ján a Jozef Čapkovičovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter & Pavol Hochschornerovci - to je len výber z vyše stovky laureátov Ocenení Samuela Zocha.


Príležitosť pridať k nim ďalšie výnimočné osobnosti z Bratislavského kraja je otvorená ešte dva týždne. Bratislavská župa predĺžila termín nominácií do 15. septembra 2019.

„Návrhy na ocenenia môže podávať obyvateľ Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia so sídlom v Bratislavskom kraji. Princíp je jednoduchý. Treba vyplniť prihlasovací formulár na webe https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-bsk/ a nezabudnúť pripojiť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis alebo ekvivalentný záznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie. Už teraz som zvedavý na ďalšie zaujímavé osobnosti, ktoré oceníme počas slávnostného galavečera v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha, Čestné občianstvo BSK a Pamätný list predsedu BSK,“ upresnil predseda BSK Juraj Droba. 

Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja môžu byť udelené osobám a organizáciám, ktoré prispeli k spoločenskému a ekonomickému rozvoju Bratislavského kraja a jeho dobrej reprezentácii doma či v zahraničí. Navrhnúť kandidáta na udelenie ocenenia môžete do ešte do 15. septembra 2019.

Výročná cena Samuela Zocha, ktorá je najvyšším ocenením Bratislavského samosprávneho kraja, je udeľovaná fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o spoločenský a ekonomický rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja a života jeho občanov, obohatili ľudské poznanie, dosiahli vynikajúce výsledky v niektorej z ľudskej činnosti, svojou prácou a postojmi prispeli k jeho reprezentácii doma i v zahraničí. Vo výnimočných prípadoch môže byť cena udelená aj zahraničným občanom.

Bližšie informácie nájdete na https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-samuela-zocha/

Čestné občianstvo udeľuje Bratislavský samosprávny kraj osobám, ktoré sa okrem iného zaslúžili o rozvíjanie priateľstva medzi národmi a regiónmi. Od minulého roku pribudla nová kategória a to Historická osobnosť regiónu. Ide o osobnosti, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj nášho regiónu, zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Ako prvému ju župa in memoriam udelila slovenskému hudobnému skladateľovi, pedagógovi a hudobnému teoretikovi Eugenovi Suchoňovi.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2018
BSK: Oceňte osobnosti kraja
Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.
viac
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
23.12.2021
Na Ocenenia BSK obyvatelia nominovali 40 osobností
Bratislavská župa opäť ocení významné osobnosti, ktoré sú prínosom pre kraj a spoločnosť. Budúci laureáti rozšíria rad ocenených osobností, ktorých je v pomyselnej sieni slávy takmer 200. Do aktuálneho ročníka nominovali obyvatelia kraja 40 zaujímavých mien z rôznych oblastí života.
viac
09.04.2022
SK 8 zorganizuje v Bratislave Deň regiónov
Oslavy 20. výročia vzniku samosprávnych krajov vyvrcholia 13. apríla 2022, keď združenie SK 8 zorganizuje Deň regiónov. Celodenné podujatie v Starej tržnici v Bratislave sa začne o 11. hodine. V rámci galavečera ocení osobnosti krajov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %