Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.06.2019 01:30

Bratislava hostí 1. ročník konferencie o dobre fungujúcich mestách - City Fórum


Foto: CITY FÓRUM


V bratislavskej Starej tržnici sa v stredu koná 1. ročník česko-slovenskej odbornej konferencie o dobre fungujúcich mestách – City Fórum 2019. Diskutovať sa ne nej bude o územnom rozvoji, architektúre, verejnom priestore, mestách a ich obyvateľoch.


Taktiež o inováciách a príprave miest na budúce výzvy, akými je napríklad zmeny klímy. TASR o tom informoval organizátor podujatia Stavebné fórum.sk.       

Konferencia chce vytvoriť platformu na diskusiu primátorov, zástupcov samosprávy i štátnej správy s architektmi, urbanistami, sociálnymi inovátormi, developermi či investičnými spoločnosťami o tom, akým smerom sa majú mestá v budúcnosti rozvíjať.       

Domáci i zahraniční hostia podujatia budú od 9.30 h diskutovať, ako preniesť vízie do každodenného života mesta, či ako zmysluplne zaplniť verejný priestor.       

Taktiež sa budú rozprávať o tom, či je územný plán už prežitok a ako držať krok s neustále meniacimi sa potrebami mesta. Témou bude aj komunikácia a participácia ako princíp vo fungovaní mesta. Konferencia sa koná pod záštitou primátora Bratislavy Matúša Valla.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Nové perspektívy v medzinárodnej spolupráci
Spolupráca slovenských miest a regiónov so zahraničnými partnermi so sebou prináša výhody pre samosprávy, ich obyvateľov aj lokálnu ekonomiku.
viac
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
09.07.2018
Koncepcie rozvoja v oblasti tepelnej energetiky z európskej podpory
Subjekty územnej samosprávy a neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby môžu využiť európsku podporu na vypracovania regionálnych a lokálnych nízkouhlíkových stratégií. V rámci nich si môžu obce zabezpečiť aj povinné aktualizácie koncepcií rozvoja v oblasti tepelnej energetiky.
viac
26.10.2019
R. Rybníček: Niektoré kompetencie by mali zo štátu prejsť na územia a regióny
Riadiace veci a hospodárske politiky by sa mali z vlády a štátu preniesť na územia a regióny. Štát by mal riešiť hlavne bezpečnosť, spravodlivosť, prokuratúru a justíciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %