Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.01.2018 12:35

Bratislava aj tento rok poskytne finančný príspevok na odstraňovanie grafitov


Ilustračná snímka.


Podávanie žiadostí o finančný príspevok na odstraňovanie nelegálnych grafitov a antigrafitový náter je možné aj tento rok. Výška vyčlenených finančných prostriedkov v mestskom rozpočte na tento účel je 150 000 eur ako minulý rok.


Hlavné mesto poskytuje možnosť čerpania tohto finančného príspevku pre právnické osoby, ktorých zakladateľom nie je hlavné mesto a pre fyzické osoby, ktoré majú trvalý pobyt na území hlavného mesta.

„Čistota a údržba verejných priestranstiev je jednou z priorít hlavného mesta aj v roku 2018. Chceme čistejšie a krajšie verejné priestranstvá, na ktorých záleží aj samotným Bratislavčanom. Ukazuje to najmä každoročne zvyšujúci sa počet žiadateľov a záujemcov o tieto finančné príspevky, ktoré sú určené na odstraňovanie grafitov. Aj z tohto dôvodu mesto pristúpilo k navýšeniu objemu financií v rozpočte mesta stanovených na tento účel,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Príspevok môže byť udelený do maximálnej výšky 3 000 eur pre jedného žiadateľa. Ten musí byť použitý na preplatenie nákladov súvisiacich s odstraňovaním nelegálnych grafitov z fasád bytových a nebytových budov a objektov, t. j.  nákupom odstraňovacích náterov, jednorazových náterov, preventívnych ochranných náterov a služieb súvisiacich s realizáciou odstraňovania grafitov subjektom oprávneným na túto činnosť a na antigrafitový náter. Finančný príspevok je prideľovaný do výšky schválených finančných prostriedkov mesta v danom roku.

Tlačivo žiadosti o finančný príspevok spolu s povinnými prílohami je potrebné vyplniť a doručiť vždy k poslednému dňu v mesiaci. Finančné príspevky sa budú udeľovať každý mesiac do konca septembra 2018, prípadne do vyčerpania vyčlenenej sumy, po posúdení pracovníkmi odbornej komisie hlavného mesta SR Bratislavy. Nevyhnutnou súčasťou žiadosti o finančný príspevok na odstraňovanie nelegálnych grafitov v rámci rozdeľovania finančných prostriedkov odbornou komisiou je cenová ponuka vypracovaná špecializovanou firmou za účelom lepšej prehľadnosti stavu poškodeného objektu.

Kvôli efektívnemu vynakladaniu prostriedkov hlavné mesto zabezpečuje odborné posúdenie žiadosti obhliadkou poškodenej nehnuteľnosti. Bližšie informácie o systéme pomoci pri odstraňovaní grafitov spolu s formulárom žiadosti nájdete na: http://grafity.bratislava.sk/vyuzit-grant/ds-52/p1=55.

V roku 2017 túto možnosť využilo  93  žiadateľov a prerozdelila sa celá suma 150 000 eur.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Bratislavčania môžu požiadať o finančný príspevok na odstraňovanie grafitov
Čistota a údržba verejných priestranstiev je jednou z priorít hlavného mesta aj v roku 2017. Mesto Bratislava aj tento rok poskytuje možnosť čerpania finančného príspevku pri odstraňovaní nelegálnych grafitov na budovách a objektoch.
viac
04.01.2018
Trenčín poskytne dotácie na aktivity v oblasti športu
Žiadosť o podporu v oblasti športu a telesnej kultúry na rok 2018 môžu záujemcovia posielať do 28. februára 2018.
viac
11.01.2018
Bratislava podporí kultúrne a spoločenské projekty sumou 369 000 eur
Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2018 na podporu kultúry cez grantový program Ars Bratislavensis sumu 180 000 eur. V rámci Grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity prerozdelí Bratislava na projekty ďalších 189 000 eur.
viac
15.01.2018
Komárno sa môže dostať z tzv. „čiernej listiny“
Od januára nadobudne účinnosť novela zákona, vďaka ktorej sa Komárno môže dostať z tzv. „čiernej listiny“.  A tak od začiatku  roka bude opäť možné získavať podporu prostredníctvom úspešných verejných a európskych tendrov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %