Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.09.2018 11:25

Bebrave schválili štatút miestnej akčnej skupiny


MAS Bebrava


Občianske združenie Bebrava, ktoré vyvíja svoje aktivity na území mikroregiónov Bánovecko, Považský Inovec a Suchodolie, má štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR mu zároveň schválilo i finančnú podporu vo výške viac ako jeden milión eur.


"To, že sme boli úspešní a dostali sme štatút miestnej akčnej skupiny, vnímam veľmi pozitívne. Sme pripravení zapojiť sa do nových výziev a s pozitívnym ohlasom a nadšením starostov, zástupcov súkromného sektora, ale aj samozrejme, tretieho sektora, občianskych združení sa pustíme do realizácie a s chuťou 'nahryzneme' činnosť miestnej akčnej skupiny," skonštatoval predseda MAS Bebrava a bánovský primátor Marián Chovanec.       

Financie vo výške 1.079.000 eur MAS použije na zvýšenie kvality života obyvateľov na území svojho pôsobenia, podporu a koordináciu činností neziskových organizácií, malých a stredných podnikov, obcí a ďalších subjektov.       

"Úplne najbližším projektom je postaviť organizačnú štruktúru a sfunkčniť ju, to je neoddeliteľná súčasť. Tým, že na mestskom zastupiteľstve poslanci schválili nájom priestorov v objekte domu služieb, už bude funkčná kancelária a zázemie pre celý organizačný tím, už potom podľa jednotlivých bodov, ktoré máme v stratégií, sa budeme zapájať do výziev, ktoré budú pripravené," ozrejmil ďalej predseda MAS Bebrava. Projektové zámery nechcel konkretizovať. "U nás v regióne sú po vzájomnej komunikácii z každého súdka a boli by sme radi, keby vyšlo všetko," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2016
Dotácie kraja podporia aktivity ekonomického rozvoja vidieckych oblastí
Mestá a obce v bratislavskom regióne i mestské časti Bratislavy budú môcť Bratislavský samosprávny kraj (BSK) požiadať o dotácie, ktoré majú podporiť ekonomický potenciál vidieckych oblastí kraja.
viac
08.04.2018
Občianske združenie Žiarska kotlina získalo štatút miestnej akčnej skupiny
Občianskemu združeniu (OZ) Žiarska kotlina sa podarilo získať štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). "Vďaka tomu príde do regiónu čiastka 1,772 milióna eur s tým, že v dodatočnej alokácii dostaneme skoro takú istú čiastku, to je približne 1,5 milióna eur," priblížila manažérka MAS Natália Rumanová.
viac
26.10.2019
SZĽH schválil mestu Hriňová dotáciu na stavbu ľadovej plochy
Mesto Hriňová uspelo so žiadosťou na výstavbu nenáročnej multifunkčnej športovej plochy so zabudovaným chladením pre vytvorenie ľadového povrchu.
viac
16.05.2022
V Ružinove by mal v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskom Ružinove má v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať má ako poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %