Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.09.2018 11:03

Banskobystrické mimovládne organizácie sa predstavia na Radvanskom jarmoku


Ilustračná snímka - pozvánka


Jednou z aktivít, ktorými sa Rada pre mimovládne neziskové organizácie zaoberá, je zvyšovať povedomie o mimovládnom sektore a pomáhať pri propagácii banskobystrických mimovládnych organizácií. Už po druhýkrát preto pripravili Veľtrh mimovládnych organizácií na Radvanskom jarmoku.


Vďaka ústretovosti a podpore mesta Banská Bystrica budú mať bystrické mimovládne organizácie možnosť prezentovať svoje aktivity na Radvanskom jarmoku (7. - 8. septembra). “Veľtrh mimovládnych organizácií nájdete na Radvanskom jarmoku za Barbakanom. Budeme veľmi radi, ak sa pristavíte a dozviete sa viac o aktivitách banskobystrických mimovládok,” uvádza Eva Ščepková z Rady pre mimovládne neziskové organizácie.

Na Radvanskom jarmoku sa predstavia organizácie Nadácia Ekopolis, Svetielko nádeje, Nádej deťom, Občianske združenie Erika Karová, SAIA, LINK CoWorking Banská Bystrica, Alliance Française Banská Bystrica, SPOSA, Rada mládeže Banskobystrického kraja, Rada študentov mesta Banská Bystrica a banskobystrické komunitné centrá (Komunitné centrum Sásová a Komunitné centrum Fončorda).

Ďalšou z našich aktivít je podporovať banskobystrické MNO a vzdelávať ich. Z prieskumu medzi mimovládkami vyšlo, že témy, v ktorých sa chcú a potrebujú dovzdelávať, sú marketing, komunikácia, financie, projektový manažment a rozvoj ľudských zdrojov. “V spolupráci s organizáciou CoWorking Banská Bystrica zorganizujeme počas jesene 10 workshopov. Do konca septembra sa uskutoční workshop na tému Práca v tíme (11. september o 17:00) a Time management (25. september o 17:00),” dopĺňa Eva Ščepková. Projekt tohto banskobystrického občianskeho združenia pod názvom preLINKujme Banskú Bystricu, ktorého cieľom je zorganizovať cyklus vzdelávacích a networkingových podujatí pre začínajúcich podnikateľov, podnikavcov a zástupcov mimovládok, je realizovaný s finančnou podporou mesta Banská Bystrica.

Presný termín a miesto konania podujatí sa dozviete na www.facebook.com/radapremnobb alebo cez rada.mno.bb@gmail.com.

Autor: Eva Ščepková


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
18.05.2019
Veľtrh sociálnych aktivít v Prešove zviditeľní neviditeľných
Fórum kresťanských inštitúcií (FKI) v spolupráci s obchodným centrom EPERIA v Prešove pripravilo pre verejnosť Veľtrh sociálnych aktivít, na ktorom sa predstaví dvadsiatka pomáhajúcich mimovládnych organizácií a profesionálnych zariadení.
viac
16.03.2021
Výzva na podporu regiónov pre mimovládne organizácie
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže rozvoju regiónov dotáciou 1,1 milióna eur pre projekty mimovládnych organizácií. Vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.
viac
14.03.2022
Žilina podporí projekty mimovládnych organizácií sumou 230 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia či sociálnej a zdravotnej oblasti sumou 230 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %