Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.03.2018 08:04

Banská Štiavnica je jedným z troch finalistov súťaže Mesto kultúry 2019


Ilustračná snímka (msu)


Mesto Banská Štiavnica je jedným z troch finalistov, ktorí zabojujú o titul Mesto kultúry 2019. O víťazstvo v projekte Fondu na podporu umenia sa bude uchádzať spolu s Novými Zámkami a Spišskou Novou Vsou.


 Cieľom projektu je podporiť jedno slovenské mesto, v ktorom sa bude po celý rok konať súbor umeleckých a kultúrnych aktivít, podujatí a prezentácií.       

Banská Štiavnica sa do súťaže zapojila s projektom Renovácia identity, na ktorom robilo mesto s viacerými partnermi z neziskového sektora. Chce ním osloviť nielen domáce, ale aj celoslovenské či zahraničné publikum.      

 "Nás samozrejme teší, že sme sa dostali medzi tri mestá, ktorých projekty boli najlepšie. Teší nás dôvera komisie a obzvlášť si to ceníme kvôli tomu, že projekt je výsledkom kolektívnej práce ľudí z rôznych oblastí," uviedol Rastislav Marko, vedúci Oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie Mestského úradu v Banskej Štiavnici.       

Zároveň podotkol, že sa budú snažiť rozpracovať projekt tak, aby presvedčil komisiu o tom, že je najlepší. "Urobíme všetko pre to, aby sa to podarilo," dodal.       

Fond na podporu umenia na sociálnej sieti informoval, že do prvého kola súťaže bolo podaných celkovo osem žiadostí, pričom jedna bola vyradená z formálnych dôvodov. Z nich nezávislá odborná komisia vybrala tri postupujúce mestá. Banská Štiavnica, Nové Zámky a Spišská Nová Ves teraz majú svoje projekty do 20. mája rozpracovať a v júni Fond na podporu umenia rozhodne o definitívnom víťazovi pilotného programu Mesto kultúry 2019.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2019
Mesto kultúry otvorí burza rodinného striebra
Slávnostným ceremoniálom na Námestí sv. Trojice v Banskej Štiavnici a inscenovaným výkupom príbehov obyvateľov mesta na účel ich umeleckého stvárnenia odštartuje 19. januára historicky prvé Mesto kultúry Slovenskej republiky.
viac
25.05.2022
Revúca chce Mesto kultúry 2022 využiť na rozvoj cestovného ruchu
Podujatia v rámci projektu Revúca - Mesto kultúry 2022 môžu intenzívnejšie pomôcť cestovnému ruchu i rastu pracovných príležitostí v meste i regióne. Pri stredajšej prezentácii pripravenej série podujatí to uviedol primátor mesta na Gemeri Július Buchta.
viac
22.06.2022
Mesto a kraj založia spoločnú obchodnú spoločnosť Dom kultúry BB
Mesto Banská Bystrica a Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračujú v snahe nadobudnúť do vlastníctva dom kultúry.
viac
08.08.2023
Dom kultúry je po júnovej dražbe už oficiálne v rukách mesta a kraja
Chátrajúci Dom kultúry v Banskej Bystrici je už oficiálne v rukách Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a mesta. Predseda BBSK Ondrej Lunter a primátor Ján Nosko v pondelok symbolicky prevzali kľúče od kultúrno-spoločenského stánku, ktorému chcú po rokoch vdýchnuť nový život.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %