Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.07.2018 10:00

Banícke múzeum v Rožňave pripravuje denný múzejný tábor


Banícke múzeum v Rožňave, snímka mesto Rožňava


Banícke múzeum v Rožňave, zariadenie Košického samosprávneho kraja, ponúka deťom počas letných prázdnin možnosť hravou a zážitkovou formou naučiť sa niečo nové, zabaviť sa a popritom spoznať nových kamarátov. Pripravilo pre ne denný múzejný tábor pod názvom Prázdninoví bádatelia.


"Deti spoznajú život baníkov a ich prácu, vyberú sa aj na poznávací výlet do banského skanzenu v Čučme. Spolu so Štátnou ochranou prírody SR objavia krásy NP Slovenský kras a prejdú sa náučným chodníkom ku Krásnohorskej jaskyni, na ktorom sa dozvedia množstvo zaujímavostí o okolitej prírode. Neobídu ani Andrássyho obrazáreň, kde budú môcť nabrať inšpiráciu pre následné tvorivé aktivity," priblížila manažérka kultúry Baníckeho múzea Erika Hermélyi Gecelovská.       

Múzejníci podľa jej slov deti prevedú aj Historickou expozíciou Baníckeho múzea, kde sa zoznámia s remeslami rožňavských cechov, a potom si budú môcť vyzdobiť šnurkový vak modrotlačovou technikou, či tanier podľa vlastného vkusu. Pre deti budú pripravené aj rôzne interaktívne hry.       

Denný múzejný tábor bude prebiehať od 30. júla do 3. augusta v čase od 8.00 h do 15.30 h. Je určený pre deti od šiestich do desiatich rokov. Keďže počet zúčastnených detí je limitovaný, podľa Hermélyi Gecelovskej je potrebné sa prihlásiť najneskôr do 20. júla.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2017
Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.
viac
01.08.2020
Centrum voľného času v Nitre pripravilo pre deti zaujímavý program
V denných letných táboroch sa počas dvoch mesiacov prázdnin vystrieda približne 260 detí, ďalších 70 trávi prázdniny v letných monotematických školách.
viac
04.08.2022
Dvadsať detí zo Senice si užíva veselý týždeň so Stonožkou
Aj tieto prázdniny mesto Senica v rámci mestských denných letných táborov venuje jeden týždňový turnus dvadsiatim deťom zo znevýhodneného sociálneho prostredia vo veku od šesť do dvanásť rokov zdarma.
viac
09.11.2023
Múzeum a knižnica zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu prírody
Banícke múzeum a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave koncom októbra prezentáciou finálnych výstupov zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu životného prostredia s názvom Príroda je život.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %