Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.11.2016 11:20

Asociácia komunálnych ekonómov má za sebou dvadsať rokov činnosti


Pohľad na účastníkov konferencie.


Občianske združenie Asociácie komunálnych ekonómov Slovenska (AKE SR) si na svojej konferencii v dňoch 19. - 21. októbra v Dudinciach pripomenulo 20. výročie svojej existencie .


Za prítomnosti pozvaných hostí asociácia ocenila „Osobnosti AKE SR“ z vlastných radov, ako aj z radov spolupracujúcich expertov, odborníkov a inštitúcií z verejného sektora a z ďalších inštitúcií a organizácií, ktoré sú partnermi miest a obcí pri výkone ich úloh.

Poďakovanie za dlhoročnú podporu asociácia prejavila ocenením aj primátorom. Tým, ktorí nielen verili myšlienke prospešnosti spolupráce komunálnych ekonómov, ale boli aj poradcami a podporovateľmi svojich zamestnancov v činnosti pre asociáciu.

Asociácia z pohľadu pozícií svojich členov - finančných manažérov vidí svoju budúcnosť pozitívne, keďže finanční manažéri sú stále dôležitejšou súčasťou vrcholového komunálneho manažmentu. Na jednej strane sú hlboko zainteresovaní v stratégiách rozvoja komunít, v ktorých pôsobia, na druhej strane sú to tí odborníci, od ktorých profesionality v nemalej miere závisí udržanie zdravia verejných financií.

Cieľom asociácie je preto naďalej udržiavať vysoký štandard odborných stretnutí, profesionálneho vzdelávania aj vzájomnej spolupráce vrcholových manažérov v oblasti financií a podporiť tak lokálne vlády v prospech ich poslania rozvíjať a skvalitňovať život samosprávnych komunít.

Odborná časť konferencie sa zamerala najmä na východiská pre prípravu rozpočtov miestnych samospráv na roky 2017 – 2019, vrátane aktuálnych špecifík účtovníctva či vzťahov k príspevkovým a rozpočtovým organizáciám.

Čítajte v Obecných novinách č. 45-46/2016 na str. 5.

 

Autor: (ake)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Nové perspektívy v medzinárodnej spolupráci
Spolupráca slovenských miest a regiónov so zahraničnými partnermi so sebou prináša výhody pre samosprávy, ich obyvateľov aj lokálnu ekonomiku.
viac
04.07.2016
Mesto Nováky založilo príspevkovú organizáciu
Správu hnuteľného a nehnuteľného majetku mesta, správu a údržbu komunikácií, verejnej zelene, cintorínov či ihrísk bude mať v Novákoch po novom na starosti Mestská správa majetku (MSM) Nováky.
viac
06.02.2017
Zrušenie krajských organizácií cestovného ruchu ohrozí turizmus
Schôdza NR SR mala v programe aj novelu zákona 91/2010 Z. z., ktorý upravuje fungovanie krajských organizácií cestovného ruchu na Slovensku.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %