Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.06.2017 07:12

Aj mestá Trnava a Senec potvrdzujú neplnenia platieb Recyklogroupom


Obciam peniaze od OZV Recyklogroup chýbajú.


Trnava a Senec sa pridali k Liptovskému Mikulášu, Svitu či Holíču, ktoré avizovali neuhradené pohľadávky voči OZV Recyklogroup.


Podľa prezidenta Asociácie podnikateľov v odpadovom hospodárstve Petra Krasneca sú známe aj šesťdesiat-sedemdesiatdňové neplnenia Recyklogroupu po splatnosti pohľadávok za desaťtisíce eur.

Viceprimátor Trnavy a zároveň jeden z konateľov zberovej spoločnosti FCC Trnava Tibor Pekarčík Obecným novinám potvrdil, že „k 31. máju boli niektoré pohľadávky zberovky voči 0ZV Recykogroup neuhradené.“ Podľa jeho informácie je však zvoz zberovkou FCC voči mestu Trnava riadne zabezpečovaný. Doplnil, že mesto nedávno rokovalo s vedením Recyklogroupu aj kvôli jeho nezabezpečeniu osvetovej činnosti v kontexte s triedením odpadov. „Dohodli sme sa, že osveta a workshopy začnú v septembri na našich materských a základných školách,“ uzatvoril.

„Aj naša zberová spoločnosť eviduje voči Recyklogroupu pohľadávky po splatnosti,“ potvrdil generálny riaditeľ AVE SK odpadové hospodárstvo s. r. o. Peter Krasnec, ktorá zabezpečuje zber triedeného odpadu v meste Senec. P. Krasnec je tiež prezidentom Asociácie podnikateľov v odpadovom hospodárstve (APOH). „V rámci APOH sme zaznamenali neplnenie platieb, respektíve pohľadávok po splatnosti niekedy aj viac ako 60-70 dní. U nás je to podobné.“

Tiež doplnil, že ide o pohľadávky za desiatky tisíc eur. „V súčasnosti riešime situáciu prostredníctvom nášho právneho zástupcu v rámci ich vymáhania,“ dodal.

 

Autor: (pš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2017
Slovensko je s triedením odpadov na začiatku dlhej cesty
„Ľudia musia pochopiť zmysel triedenia odpadov a začať sami od seba,“ hovorí riaditeľka pre komunikáciu a marketing v a.s. ENVI - PAK Silvia Nosálová.
viac
26.01.2017
Vďaka recyklačným poplatkom sa môžeme elektroodpadu zbaviť ekologicky
Mnohí z nás využívame novoročné výpredaje na nákup nových spotrebičov a potrebujeme sa zbaviť tých starých. Z dôvodu ochrany životného prostredia sa elektroodpad nesmie vyhadzovať do bežného komunálneho odpadu, ale je potrebné odovzdať ho do zberu.
viac
29.05.2017
Aj vo Svite a v Holíči sú nespokojní s oneskorenými platbami od Recyklogroup
Pred vyše týždňom primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč informoval, že pohľadávky Verejnoprospešných služieb mesta Liptovský Mikuláš dosiahli výšku 119-tisíc eur voči OZV Recyklogroup, z čoho „predmetom súdnej žaloby je čiastka 112-tisíc eur“.
viac
09.06.2017
Obce sa dostávajú do úzkych, keď niektoré OZV neplnia zákon
Na príklade organizácie zodpovednosti výrobcov Recyklogroup možno ilustrovať, ako si obce alebo mestá komplikujú život, keď sa rozhodli pre nevhodnú voľbu OZV.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %