Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.08.2019 05:30

Zažite filmové nebo nad Michalovcami


Bažant Kinematograf


Chcete si počas leta vychutnať atmosféru sledovania filmu pod holým nebom? Neváhajte a príďte už dnes na Námestie slobody v Michalovciach. Aj do nášho mesta totiž zavítal Bažant Kinematograf.


Je to originálny kočovný typ open-air kina. Od svojej prvej sezóny v roku 2003 sa postupne etabloval ako najväčší open-air filmový festival na Slovensku. Počas prázdninových mesiacov putuje po vyše tridsiatich rôznych miestach a jeho predstavenia navštívi tradične okolo 50 000 divákov. Program kina tvorí kolekcia piatich celovečerných slovenských a českých filmov. V Michalovciach sa od pondelka 19. augusta do štvrtka 22. augusta môžete tešiť na štyri kvalitné a veľmi obľúbené snímky.

V pondelok si v oper-air kine budete môcť pozrieť vydarený česko-slovenský mysteriózny triler Dôverný nepriateľ. Film o mladých manželoch Zuzane a Andrejovi, ktorí sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Revolučný vynález sa však vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi.

O Marii, učiteľke na dôchodku, ktorá celý život svojich žiakov učila, že základom všetkého je slušnosť a násilie nič nerieši je film Teroristka. Maria však postupne prichádza na to, že práve na toto sa gauneri spoliehajú a rozhodne sa zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. Táto čierna komédia sa bude premietať v utorok. V úlohe rozhnevanej učiteľky na dôchodku exceluje herečka Iva Janžurová.

Stredajšie kino ponúkne divácky trhák v českých kinách, film Ženy v behu. Príbeh hovorí o Věre, ktorá prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón. Je to veľmi príjemná a kultivovaná komédia o mužsko-ženských a kamarátskych vzťahoch.

Žltá výprava sa po dvanástich rokoch vracia domov a posledná veľká cesta naprieč kontinentmi sa končí vo veľkom štýle. O tom je film Trabantom tam a zase späť, ktorý ponúkne kino vo štvrtok. Priblíži nám putovanie svorky mužov pod taktovkou jedného z najznámejších českých cestovateľov Dana Přibána.

Projekciu všetkých týchto filmov zabezpečia dva štýlové retro-autobusy typu Škoda RTO, ktoré sú prispôsobené na profesionálnu kinoprojekciu. Z autobusu sa bude premietať na mobilné kino plátno, ktoré sa rozkladá približne dvadsať metrov pred autobusom. Diváci sedia vonku, medzi autobusom a plátnom.

Tak čo, vybrali ste si? Jeden film alebo všetky? Podľa technických dispozícií môže jedno premietanie vidieť až do 1 300 divákov. Preto veríme, že si tieto filmy na Námestie slobody príde pozrieť čo najviac Michalovčanov i návštevníkov nášho mesta. Tešíme sa na vás každý večer o 21.00 hod.!

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2017
Námestie slobody ožíva
Hlavné mesto pokračuje v revitalizácii Námestia slobody, ktoré bolo dlhodobo v dezolátnom stave. Po ukončení prvej etapy revitalizácie chceme na námestie vrátiť život. V piatok 25. augusta pozývame všetkých na podujatie Námestie slobody ožíva, ktoré sa uskutoční od 18. hodiny.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
30.04.2022
Pozývame vás na slávnostné otvorenie cyklomosta VysoMarch
Slávnostné prestrihnutie pásky, divadielko pre deti, klauniáda, vystúpenia speváckych súborov či dychovky, to je len časť programu oficiálneho otvorenia novovybudovaného cyklomosta ponad rieku Morava. Na svoje si samozrejme prídu cyklisti, ale aj milovníci umenia či prírody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %