Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
18.02.2019 08:35

Záhorie s Moravou spojí nová cyklotrasa, mala by mať dĺžku 47 kilometrov


Ilustračná snímka, zdroj: idnes.cz


V uplynulom týždni sa uskutočnilo stretnutie zástupcov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), samospráv regiónu Záhorie a spracovateľov štúdie uskutočniteľnosti Moravskej cyklotrasy. Informovala o tom vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky Mestského úradu (MsÚ) v Holíči Katarína


Spracovateľom štúdie bol na stretnutí predložený prvý návrh štúdie uskutočniteľnosti Moravskej cyklotrasy rozdelený na niekoľko etáp. "Moravská cyklotrasa má viesť od hranice Bratislavského samosprávneho kraja a TTSK v katastrálnom území obcí Závod a Moravský Sv. Ján až po koniec prístaviska Baťov kanál v Skalici," uviedla Turečková.

Trasa by sa mala napojiť na miestne cyklotrasy Holíč – Kopčany v nadväznosti na lávku Kopčany – Mikulčice a cyklotrasu Holíč – Skalica v katastrálnych územiach miest a obcí Holíč, Kátov, Vrádište a Skalica.       

Dĺžka cyklotrasy by mala byť 47 kilometrov. Štúdia uskutočniteľnosti bude na základe pripomienok zástupcov samospráv dopracovaná a znovu predložená na prerokovanie. "Financovanie Moravskej cyklotrasy plánuje TTSK cez eurofondy, konkrétne cezhraničnú spoluprácu Interreg V-A SK-CZ a Interreg V-A SK-AT 2014-2020," doplnila zamestnankyňa holíčskeho úradu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2020
Mesto Holíč začalo s výstavbou cyklotrasy do obce Kopčany
Mesto Holíč začalo so stavebnými prácami na výstavbe cyklotrasy Holíč – Kopčany. Jej účelom je prepojenie Holíčskeho zámku s Kostolom sv. Margity Antiochijskej a následné napojenie na lávku cez rieku Moravu pri Kopčanoch do moravskej obce Mikulčice. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
10.05.2022
TTSK oznámil budovanie novej cyklotrasy, zmluva a cena ešte nie sú zverejnené
Počas slávnostného otvorenia Baťovho kanála poklepali zástupcovia miestnych samospráv a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič základný kameň úseku Moravskej cyklomagistrály medzi Skalicou a Holíčom. Zmluvu ani cenu zatiaľ nezverejnili.
viac
08.08.2022
Začína sa výstavba cyklotrasy Holíč-Skalica,realizuje ju Združenie obcí CykloEko
Prvé časti cyklotrasy v rámci projektu s názvom Rozvoj cezhraničnej siete cyklotrás pri Baťovom kanáli a v regióne Záhorie sa začínajú budovať.
viac
07.03.2023
Holíč a Skalicu spojí cyklotrasa, jej výstavba sa oproti plánu oneskorila
Na brehu rieky Morava sa uskutočňujú stavebné práce súvisiace s vybudovaním nového úseku Moravskej cyklotrasy. Informovala o tom za realizátora, ktorým je spoločnosť Eurovia SK, PR manažérka a hovorkyňa Simona Tančáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %