Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.07.2019 10:56

XXIV. Medzinárodný Novohradský folklórny festival


Ilustračný výrez palgátu


Mesto Lučenec, Novohradské osvetové stredisko a Zväz Slovákov v Maďarsku vás pozývajú na XXIV. Medzinárodný Novohradský folklórny festival plný hudby, tanca a zaujímavých sprievodných podujatí pre deti i dospelých.


Podujatie sa uskutoční v dňoch 26. – 27. júla 2019 v Lučenci. Tešiť sa môžete na vystúpenia folklórnych súborov z Ruska, Portugalska, Mexika, Chorvátska, Poľska a susediaceho Maďarska.

Mesto Lučenec ako centrum Novohradu sa o. i. vyznačuje aj bohatou históriou, tradičnými zvykmi, ľudovou umeleckou výrobou s prvkami folklóru. Už po dvadsiatyštvrtýkrát sa v meste predstavia folklórne súbory z oblasti Novohradu, ale aj z iných krajín, aby sme spoločne podporili a udržali toto krásne kultúrne dedičstvo našich starých mám a otcov. V piatok 26. júla na vás čaká v mestskom parku deň v znamení ochutnávky ľudovej hudby z Hriňovej, Zvolena, Poník a Pohronskej Polhory, podvečer tanečno-hudobné folklórne vystúpenie v amfiteátri „Novohrad, Novohrad, ty čarovný kraju...“ a „Zrodenô“. V sobotu 27. júla pokračujeme na ľudovej nôte v mestskom parku, kde sa predstavia účinkujúci z Krupiny. Určite si nenechajte ujsť Sprievod mestom o 18. hod. a neskôr v amfiteátri galaprogram s názvom „Tradícia – reč národov“, kde sa vám predstavia folklórne súbory z rôznych kútov sveta.

Sprievodné podujatia:

V Novohrade pri muzike...

Prehliadka ľudových hudieb z celého Slovenska o Hudobná scéna pri remeselníkoch v parku.

Remeselnícka dedinka:

Súčasťou festivalu bude aj remeselnícka dedinka, kde budú predvádzať a svoje výrobky predávať remeselníci z celého regiónu. Budú tam aj predajcovia, ktorí sú držiteľmi certifikátu Produkt Novohradu. Remeselnícka dedinka, bufety s občerstvením a atrakcie pre deti v mestskom parku budú otvorené v piatok aj v sobotu od 14. h.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2017
Novohradský folklórny festival bude opäť hostiť domácich i zahraničných umelcov
Leto v Lučenci už viac ako dvadsať rokov patrí aj Novo­hradskému folklórnemu fes­tivalu. Nebude tomu inak ani tento rok v posledný júlový víkend.
viac
15.06.2018
V Myjave sa začal program medzinárodného folklórneho festivalu
Medzinárodný folklórny festival (MFF) v Myjave vstúpil do svojho 59. ročníka. Hlavný program je venovaný 100. výročiu vzniku prvej Československej republiky a nesie názov Bratia – Bratři. Je rozdelený do troch dní od 15. do 17. júna. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
27.07.2022
Novohradský folklórny festival bude trvať päť dní
V poradí 26. ročník Medzinárodného Novohradského folklórneho festivalu sa bude počas piatich dní konať na viacerých miestach v slovenskej i maďarskej časti regiónu.
viac
26.07.2023
Začína sa Medzinárodný Novohradský folklórny festival, potrvá päť dní
Na hrade Šomoška v okrese Lučenec sa v stredu začína v poradí 27. ročník Medzinárodného Novohradského folklórneho festivalu. Bohatý päť dní trvajúci program, ktorého súčasťou budú slovenskí i zahraniční účinkujúci, sa uskutoční vo viacerých mestách a obciach v slovenskej i maďarskej časti regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %