Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
18.01.2019 01:30

V obci plánujú vybudovať futbalový areál


Futbalový areál chcú vybudovať 500 metrov západne od hranice zastavaného územia obce a 600 metrov východne od časti Čierna Voda v lokalite Pri studni.


V obci Chorvátsky Grob v okrese Senec plánujú vybudovať futbalový areál. Za zámerom stojí Obecný športový klub (OŠK) Chorvátsky Grob, ktorý plánuje spustiť a ukončiť výstavbu v tomto roku.


Celkové náklady sa pohybujú na úrovni 300.000 eur. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).       

Futbalový areál chcú vybudovať 500 metrov západne od hranice zastavaného územia obce a 600 metrov východne od časti Čierna Voda v lokalite Pri studni. Prístup k areálu má byť zabezpečený komunikáciou, ktorá sa pripája na cestu tretej triedy III/1059 spájajúcu Chorvátsky Grob s časťou Čierna Voda. V blízkosti sa nachádza čistiareň odpadových vôd. Územný plán obce využíva dotknuté pozemky ako "plochy pre športové areály".       

Hlavnými stavebnými objektmi projektu sú futbalové ihriská. Ide o hlavnú hraciu plochu a vedľajšiu tréningovú hraciu plochu. "Doplnkovú plochu tvorí tréningová trávnatá plocha určená na bežeckú prípravu mimo ihrísk," píše sa v zámere. Investor ráta aj s tribúnou a šatňami. Vybudovaná má byť aj parkovacia plocha pre 60 osobných vozidiel a dva autobusy. "Prístupová komunikácia bude doplnená o cyklochodníky a chodníkom pre peších. Komunikácia bude osvetlená verejným osvetlením," spresňuje investor v zámere.       

Objekt tribúny a šatní má byť dvojpodlažný a umiestnený pozdĺž hlavnej hracej plochy. Na prízemí sa majú nachádzať šesť šatní, kotolňa, práčovňa, administratíva či priestory pre rozhodcov. Samostatne bude prístupný jeden služobný dvojizbový byt správcu areálu, ktorý je plánovaný na poschodí.       

Investor tvrdí, že futbalový areál bude mať pozitívny vplyv na kvalitu, pohodu a zdravie obyvateľov obce Chorvátsky Grob a okolia. "Ponechanie územia v súčasnom stave nie je s ohľadom na funkciu definovanú v platnej územnoplánovacej dokumentácii perspektívne a zostalo by pri jeho poľnohospodárskom využití," uviedol.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
17.03.2021
Pri Chorvátskom Grobe plánuje investor vybudovať zónu Retail Park
Pri obci Chorvátsky Grob (okres Senec) v lokalite Pri studni plánuje investor KLM CHG vybudovať zónu Retail Park, ktorú majú tvoriť tri samostatné objekty.
viac
09.04.2021
V regióne Malokarpatska vnikne nová cesta
Zlepšenie dopravnej situácie, časová úspora pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob a Slovenský Grob od tranzitnej dopravy. To všetko prinesie vybudovanie cestného obchvatu obcí Malokarpatska.
viac
12.04.2021
V obci Chorvátsky Grob vzniknú dve nové školské triedy
Obec Chorvátsky Grob v okrese Senec od pondelka (12. 4.) začína s výstavbou tzv. prepojovacieho krčka medzi budovou základnej a materskej školy na Školskej ulici. Ide o novú budovu školy, v ktorej vzniknú dve nové triedy. Samospráva o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %