Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.04.2019 11:25

V Trebišove vzniklo nové detské ihrisko


Ilustračná snímka mesto Trebišov


Z novovybudovaného detského ihriska sa môžu tešiť najmä deti zo sídliska STRED a jeho blízkeho okolia. Nové ihrisko je nepretržite sprístupnené, samozrejme, širokej verejnosti a poslúži aj ostatným obyvateľom mesta, v prípade potreby aj pre materské a základné školy.


Detské ihrisko pozostáva z viacerých herných prvkov. Deti vo veku už od 2 do 14 rokov môžu počas pobytu na čerstvom vzduchu využiť kombinovanú zostavu, ktorá je zložená z dvoch vzájomne spojených priechodných domčekov. Súčasťou jedného domčeka sú schodíky a hojdačka. Druhý domček disponuje šmýkačkou a ramenom. Na ramene sú umiestnené gymnastické prvky na lezenie. Deti poteší aj dvojhrazda, vahadlová hojdačka s kapacitou pre 4 osoby, nerezový domček s kresliacou tabuľou. Pri trávení voľného času menšie deti využijú aj dve pružinové hojdačky v tvare koníka a motorky. Do zeleného vnútrosídliskového priestranstva pribudla tiež kovová infotabuľa.

Novozriadeným ihriskom mesto vytvorilo podmienky na bezpečnú hru, rozvoj pohybových aktivít a zručností najmenších Trebišovčanov,  tiež na relax pre deti aj ich rodičov, dodala hovorkyňa.

Dotáciu vo výške 9 500 eur na realizáciu projektu mesto získalo zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky prostredníctvom kapitoly Úradu vlády Slovenskej republiky.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2020
V lokalite sídliska za nemocnicou pribudlo prvé detské ihrisko
Prvé detské ihrisko pribudlo v týchto dňoch na svidníckom sídlisku za nemocnicou. Radnica naň získala dotáciu z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR vo výške 10 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
16.05.2023
Na sídlisku Juh pribudlo nové ihrisko, jeho súčasťou je aj veľká loď
Na popradskom sídlisku Juh pribudlo nové detské ihrisko, dotáciu vo výške takmer 43 000 eur naň poskytlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Slávnostne ho otvorili a sprístupnili minulý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %