Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.04.2019 10:25

V Leviciach pribudli ďalšie bezpečné priechody


Ilustračná snímka


Koncom marca sa v meste ukončila ďalšia fáza budovania tzv. bezpečných priechodov pre chodcov. Novým LED osvetlením bolo nasvietených osem kritických priechodov s celkovými nákladmi 146-tisíc eur.


Priechody sú opatrené novým bielym náterom a dopravným značením IP6 (pozor chodec na výstražnom žltom podklade).

Bezpečné priechody sa v meste začali budovať v roku 2016, keď boli v spolupráci s Okresným dopravným inšpektorátom v Leviciach na základe dopravnej nehodovosti, intenzity cestnej premávky ako aj na základe intenzity pohybu peších vytypované kritické priechody pre chodcov, ktoré bolo podľa polície potrebné osvetliť v čo najkratšej dobe. Ešte v tom roku mesto zabezpečilo zvýšenie bezpečnosti priechodov na štyroch frekventovaných priechodoch nasvietením novým LED osvetlením a špeciálnym červeno-bielym náterom. Na dvoch z nich boli okrem toho vybudované vyvýšené priechody, ktoré fungujú zároveň ako spomaľovače. Na niektorých úsekoch boli priechody nasvietené výstražnými LED prvkami - blikajúce osvetlenie priechodu na základe detekcie prítomnosti chodca na priechode a v jeho blízkosti, ktoré sa zapne pri priblížení sa chodca k priechodu. Náklady na ich vybudovanie v roku 2016 dosiahli celkovú sumu 60-tisíc eur. V roku 2017 pribudli ďalšie tri bezpečné priechody pre chodcov s celkovými nákladmi 30-tisíc eur.

Realizáciou týchto opatrení sa zvýšila bezpečnosť chodcov na frekventovaných úsekoch, ktoré boli miestami častých dopravných nehôd neraz s vážnymi následkami pre chodcov.

 

Autor: Adriana MACÁKOVÁ, ref. vzťahov s verejnosťou MsÚ Levice


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Malacky budú pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia
Druhá etapa modernizácie verejného osvetlenia v Malackách by mala mesto podľa odhadov stáť približne 1 300 000 eur.
viac
18.10.2016
Kupola na Moste SNP a podmostie pri zastávkach MHD predpovedajú počasie
Hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci so spoločnosťou Siemens s.r.o., zrealizovali projekt osvetlenia objektu Mosta SNP farebnými svetlami, ktoré budú informovať Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta o tom, aké počasie predpovedajú meteorológovia na nasledujúci deň.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
01.10.2020
Nová dráha potešila bežcov aj korčuliarov
Mesto Levice začalo na jar t.r. realizovať rekonštrukciu bežeckej dráhy v areáli základnej školy na Saratovskej ulici. Nielen žiaci ale aj verejnosť, ktorá využíva dráhu po vyučovaní, sa potešili novému povrchu aj rozdeleniu dráh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %