Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.03.2019 02:35

V Bánovej sa spúšťa vrecový zber triedeného odpadu


Ilustračný výrez plagátu


Mesto Žilina pokračuje v zavádzaní vrecového zberu v ďalšej mestskej časti. Obyvatelia Bánovej budú môcť od apríla efektívnejšie triediť odpad.


„Štartovacie balíčky s vrecami na triedený odpad a harmonogramom vývozu budeme občanom distribuovať v priebehu budúceho týždňa zberovou spoločnosťou T+T, a.s. S vrecovým zberom sa začne od apríla. Farebne označené vrecia sú určené na triedenie papiera, plastov, skla, kovov a  kompozitných obalov,“ uviedol vedúci odboru životného prostredia Mestského úradu v Žiline Andrej Vidra. Zber vriec bude prebiehať podľa harmonogramu vývozu, ktorý je dostupný aj na webovej stránke mesta v sekcii Občan/triedime odpad. „Vrecia je potrebné vyložiť na prístupné miesto – pred bránu rodinného domu v deň vývozu, najneskôr do 7.00 hod,“ doplnil Vidra. Zároveň Žilinčanov poprosil, aby podľa možností využívali plnú kapacitu vriec a vykladali ich až po naplnení. „Rovnako je potrebné, aby boli PET fľaše stlačené. V prípade, že by obyvatelia štartovací balíček nedostali, odporúčame kontaktovať odbor životného prostredia,“ uzavrel Andrej Vidra.

Pilotný projekt vrecového zberu triedeného odpadu zaviedla žilinská samospráva v mestskej časti Závodie, kde funguje od roku 2017. Aj týmto krokom sa snaží radnica podporovať myšlienku ochrany životného prostredia a aktívnou formou vyzýva obyvateľov k triedeniu odpadu.

Autor: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2017
Vrecový zber triedeného odpadu štartuje už v júli
Mesto Žilina spúšťa v júli 2017 pilotný vrecový zber triedených komodít v mestskej časti Závodie, s cieľom zvýšenia efektivity a kvality triedeného zberu.
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
21.04.2021
Zo Sídliska III vyviezli za štvrťrok takmer 40 ton kuchynského odpadu
Pilotný projekt zberu kuchynského odpadu z domácností, ktorý od 1. januára tohto roka zaviedla samospráva mesta Humenné na najväčšom mestskom sídlisku, sa medzi jeho obyvateľmi stretol s pozitívnou odozvou.
viac
01.05.2021
Únia miest Slovenska nesúhlasí s postupom Ministerstva životného prostredia SR
ÚMS je presvedčená, že súčasná vyhláška nie je nastavená s ekonomickou, ani s environmentálnou logikou, čo mestám a ich obyvateľom prinesie problémy a systém bez výraznej pridanej hodnoty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %