Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.04.2016 01:00

Protest prokurátora. Užitočné rady a informácie - právna poradňa


(zdroj: int)


Právna poradňa v Obecných novinách. Odpovedá JUDr. Daniela Franzenová z Kancelárie ZMOS.


Otázka: Okresný prokurátor podal protest týkajúci sa nezákonnosti niektorých ustanovení jedného z našich všeobecne záväzných nariadení obce. V obecnom zastupiteľstve sa teraz rôznia názory na to, či je obec povinná zverejniť uvedený protest prokurátora proti tomto všeobecne záväznému nariadeniu obce na webom sídle našej obce. Časť poslancov obecného zastupiteľstva, vrátane starostu obce, zastáva názor, že protest prokurátora zverejniť nie je potrebné a ďalšia časť poslancov, vrátane mňa a hlavného kontrolóra obce, sa zasa nazdáva, že by sme tento dokument zverejniť mali. Pretože sa nevieme dohodnúť, pýtam sa, či je obec povinná zo zákona zverejniť protest prokurátora na svojom webovom sídle.

V prípade, že máte záujem o odpovede na vaše otázky, napíšte nám ich do redakcie Obecných novín na adresu  inprost@inprost.sk

Odpoveď JUDr. Danieli Franzenovej nájdete v Obecných novinách č. 15-16/2016 na str. 22.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2016
Starosta Chorvátskeho Grobu ostáva vo funkcii
Starosta obce Chorvátsky Grob Radovan Benčík ostáva vo svojej funkcii aj po sobotňajšom (24. 9.) miestnom referende o jeho odvolaní. To bolo totiž pre nízku účasť voličov neplatné, keďže sa ho zúčastnilo 34,16 percenta oprávnených voličov.
viac
05.12.2017
Novelou zákona o obecnom zriadení sa zníži počet obecných poslancov
Národná rada SR vo štvrtok 30. novembra 2017  posunula do druhého čítania návrh novely zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení.
viac
02.04.2020
Koalícia a opozícia spochybňujú navrhované hlasovanie zastupiteľstiev per rollam
Koaliční poslanci spochybňujú návrh umožniť obecným a mestským zastupiteľstvám hlasovať korešpondenčne, per rollam, bez osobného rokovania.
viac
25.06.2020
Mesto nevyhovelo protestom prokurátora, obhájilo si to na súde
Dolnokubínska samospráva uspela na súde voči trom žalobám prokurátora Okresnej prokuratúry v Dolnom Kubíne. Dôvodom žalôb bolo, že mestskí poslanci nevyhoveli protestom prokurátora voči všeobecne záväzným nariadeniam (VZN) mesta. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %