Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.02.2019 10:30

Svet stavebnicových hrdinov sa pre malých a veľkých otvorí na 600 m2


Ilustračná snímka Teraz.sk


Na takmer 600 štvorcových metroch budú mať malí i veľkí Trnavčania, ale aj deti a dospelí zo širokého okolia mesta možnosť vnoriť sa do sveta známych stavebníc. Od 24. februára až do 12. mája bude v laser aréne na Suchovskej ceste v Trnave výstava modelov, ktoré vznikli zo stavebných prvkov lega.


"Ide zatiaľ o našu najväčšiu výstavu na Slovensku," povedal pre TASR Andrej Ďurík z organizátorskej spoločnosti, ktorý participoval na siedmich prezentáciách tohto druhu v rôznych mestách. Na trnavskej výstave v priestoroch v susedstve psieho útulku sa návštevníci podľa jeho informácií môžu tešiť na množstvo rôznych zinscenovaných výjavov. "Napríklad veľkej bitky rytierov, sú tu vojnové výjavy, výjavy z Harryho Pottera, vianočné scénky, dievčenskí hrdinovia, Vikingovia a mnoho ďalších známych postavičiek a dejov," uviedol. K tomu sa pridružilo viacero vláčikov, kolotočov a podobne. Spolu s Markom Bednárikom ich stavajú už viac ako mesiac a do otvorenia výstavy je pred nimi ešte kus práce. Množstvo použitých prvkov si Ďurík netrúfa odhadnúť. "Išlo by to asi do miliónov," povedal. Tvorcovia myslia pritom na deti, všetky scény sú v ich "mierke". "Máme také skúsenosti, že ak sú postavy väčšie, môžu byť akékoľvek zaujímavé, deti okolo nich iba prejdú bez väčšieho zaujatia," dodal Ďurík.      

 Okrem vystavených exponátov bude v aréne otvorený aj kútik, kde sa bude možné zahrať. Výstava bude otvorená cez týždeň vždy v stredu a piatok od 16. do 20. hodiny, v soboty a nedele od 13. do 20. hodiny.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2018
Bratislavský región bude tento víkend pre všetkých
Deň modranských pivníc, výstava Club Show, Vyjadri sa bez rozprávania, poznávací výlet Do prírody i za históriou, Národný beh Devín, Medzinárodná výstava z lego kociek, či Záhrady v Abelande. Radosť z voľných dní si užijú deti i dospelí.
viac
04.06.2018
V obnovenom krídle múzea je mega výstava lega
Takmer tri desiatky modelov a scén ponúka v súčasnosti na Slovensku najväčšia výstava lega, ktorá je sprístupnená v SNM – Múzeu bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň. Múzeum ju pripravilo v spolupráci s členmi Slovenského fanklubu Lega TatraLUG.
viac
01.12.2018
Pred 150 rokmi vznikol prvý dobrovoľný hasičský zbor
Bohu na slávu, blížnemu na pomoc je názov výstavy k 150. výročiu založenia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Trnave. Otvorili ju v piatok v priestoroch Štátneho archívu Trnava a pre verejnosť bude prístupná do 30. apríla budúceho roka.
viac
10.05.2021
Múzeum knižnej kultúry vystavuje historické tlače zo 17. storočia
Spolu 25 historických tlačí doplnených kópiami ilustrácií z kníh predstavuje Múzeum knižnej kultúry v Trnave na novej výstave s názvom Sedemnáste storočie slovom a obrazom: Staré tlače z historickej knižnice ZsM.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %