Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.01.2019 08:25

Samospráva chce riešiť problémy s vykurovaním v obecných budovách


Kultúrny dom a turistická ubytovňa v Kľaku. Snímka zdroj: OcÚ


Aj v tomto roku chcú v Kľaku (okres Žarnovica) pokračovať v obnove miestneho kultúrneho domu a budovy obecného úradu. Starosta Ľuboš Haring priblížil, že najväčšie problémy majú v týchto budovách s kúrením. Kým v budove kultúrneho domu žiadne nemajú, na obecnom úrade ho potrebujú vymeniť.


Budovu obecného úradu by chcela samospráva zrekonštruovať, na čo sa pokúša získať prostriedky z dotačných schém. Už teraz však plánuje zatepľovanie stropov, keďže má budova veľké tepelné úniky. "Potom možno spravíme plynové kúrenie," načrtol starosta.       

Starosti s kúrením majú aj v budove kultúrneho domu, ktorý nemôžu v zimných mesiacoch využívať. "Celý objekt je bez vykurovania, boli tam v miestnostiach pece, ale tie sú zrušené," priblížil Haring. Okrem kinosály je v kultúrnom dome zriadená aj turistická ubytovňa či pamätná izba a klubovňa. Vlani sa samospráve podarilo zakúpiť elektrické radiátory do ubytovne, aktuálne chce radiátory napojiť aj do klubovne. Vykurovanie však chce vyriešiť aj v ostatných častiach.       

V Kľaku chcú podľa Haringa tento rok pokračovať aj v oprave miestnych komunikácií a verejných priestranstiev. "Máme tiež podanú žiadosť na wifi na verejné priestranstvá," dodal starosta s tým, že rekonštruovať chcú aj dom smútku.       

Dedinu trápi aj úbytok obyvateľov. Kľak má aktuálne 186 obyvateľov, už druhý rok po sebe sa tam nenarodilo ani jedno dieťa. V minulom roku tam zomreli štyria obyvatelia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2020
Stavba kultúrneho domu bude závisieť od naplnenia obecnej kasy
Obec Slatinské Lazy v okrese Detva plánuje postaviť kultúrny dom a obecný úrad na mieste pôvodného kultúrneho stánku. Súčasná situácia súvisiaca so šírením nového koronavírusu však zámery obce zrejme načas pozastaví.
viac
28.09.2021
V Babinej rekonštruujú obecný úrad z vlastných zdrojov
V obci Babiná v okrese Zvolen začali s obnovou budovy obecného úradu a kultúrneho domu. Prestavba, prístavba a nadstavba obecnej budovy prinesie občanom lepšie služby, sústredené na jednom mieste.
viac
05.08.2022
V obci obnovujú kultúrny dom s obecným úradom a poštou
V obci Horné Hámre v okrese Žarnovica obnovujú kultúrny dom, v ktorom sídli aj obecný úrad, pošta a hostinec. Poslednou väčšou rekonštrukciou objekt prešiel v druhej polovici 70. rokov uplynulého storočia.
viac
10.03.2023
Obec chce obnoviť úrad a kultúrny dom, majú už takmer 60 rokov
V obci Domaníky v okrese Krupina by chceli v dohľadnej dobe obnoviť obecný úrad a kultúrny dom zo 60. rokov uplynulého storočia. Oba tvoria jeden celok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %