Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.04.2017 09:00

SCS ponúka pomoc mestám a obciam


Slovenská cestná spoločnosť


Rýchly vedecko-technický rozvoj neobchádza ani oblasť cestného staviteľstva a cestného hospodárstva. Aj pre správcov miestnych komunikácií je čoraz náročnejšie sledovať napr. všetky nové materiály, technológie, postupy a metodiky na vykonávanie opráv a údržby komunikácií.


SCS je najvýznamnejšie stavovské združenie pôsobiace už viac ako 25 rokov v oblasti cestného staviteľstva a cestného hospodárstva na Slovensku, ktoré, okrem iných svojich činností, sa aktívne podieľa najmä na rozširovaní a prehlbovaní odborných teoretických a praktických poznatkov a na riešení aktuálnych odborných problémov.

V rámci Informačných a konzultačných dní sa účastníci dozvedia najnovšie informácie a získajú praktické rady z oblasti uplatnenia nových technológií na údržbu a opravy cestných vozoviek, o rozhodovacích procesoch pri hospodárení s cestami a mostami, vykonávaní zimnej údržby a pod. Podujatie ponúka pracovníkom samosprávy, stavebných úradov, starostom a primátorom – okrem prednášok a informácií – aj priestor na individuálne konzultácie a riešenie konkrétnych odborných problémov s významnými odborníkmi pôsobiacimi v oblasti správy cestných komunikácií, výskume a odbornom vzdelávaní.

Informačné a konzultačné dni sa uskutočnia vo vybraných mestách vo všetkých regiónoch Slovenska, a to v snahe čo najviac sa priblížiť záujemcom o účasť na tomto podujatí...

 Viac v Obecných novinách č. 13-14/2017 na str. 3

Autor: (scs)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Slovenská cestná spoločnosť ponúka pomoc mestám a obciam
Rýchly vedecko-technický rozvoj neobchádza ani oblasť cestného staviteľstva a cestného hospodárstva. Aj pre správcov miestnych komunikácií je čoraz náročnejšie sledovať napr. všetky nové materiály, technológie, postupy a metodiky na vykonávanie opráv a údržby komunikácií.
viac
11.04.2020
B. Tréger: Regionálne školstvo potrebuje rýchle zmeny a pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger požiadal ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o urýchlené rokovanie. Navrhovanými témami sú financie a zmeny viacerých školských zákonov.
viac
14.04.2020
Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár
Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?
viac
24.03.2021
Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“
Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %