Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
08.12.2018 01:05

Primátorka A. Pivková sa ujala funkcie, začala tretie volebné obdobie


Mesto Lučenec aj naďalej povedie primátorka Alexandra Pivková


Mesto Lučenec aj naďalej povedie primátorka Alexandra Pivková, ktorá bola do tejto funkcie v novembrových komunálnych voľbách zvolená tretíkrát. Na piatkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa po zložení sľubu ujala funkcie.


"Určite budeme riešiť aj otázku zabezpečenia efektívnejšieho a rýchlejšieho spôsobu komunikácie s občanmi, mám na mysli úrad ako taký. Po skúsenostiach, ktoré máme, a hlavne s technológiami, ktoré sú dnes zjavné, to vieme na ďalšie štyri roky zabezpečiť. Potom sú to veľké projekty, ktoré sme už na zasadnutiach zastupiteľstva čiastočne schvaľovali – vybudovanie novej plavárne a veľké rekonštrukcie ciest a chodníkov," povedala Pivková na margo svojich prvých krokov v úvode tretieho volebného obdobia.       

Medzi ďalšie priority zaradila obnovu priestoru pred železničnou stanicou, Kubínyiho námestie či ďalší rozvoj mestského parku. "Aj nové verejné osvetlenie v celom meste budeme chcieť vybaviť modernými technológiami. Sme presvedčení, že moderný Lučenec potrebuje moderné riešenia a v tomto volebnom období sa na to budeme zameriavať," dodala.       

Primátorka podľa vlastných slov zamýšľa aj určité organizačné zmeny na mestskom úrade. "Plánujem ich na základe skúseností z predchádzajúcich ôsmich rokov a súvisia práve s tou rýchlejšou a efektívnejšou komunikáciou s občanmi. Nebudú to veľké zmeny, ale určite k nim dôjde," avizovala Pivková.       Na ustanovujúcom zasadnutí zložilo sľub aj 20 z celkovo 21 poslancov MsZ, v ktorom je po voľbách deväť nových členov. Podľa slov primátorky sa zo zasadnutia ospravedlnil poslanec Juraj Pelč, ktorý zloží sľub na budúcom zasadnutí.       

Zástupcovia občanov ďalej rozhodli o sobášiacich pri občianskych obradoch. Okrem primátorky, ktorej toto oprávnenie prináleží automaticky na základe platnej legislatívy, budú sobášiacimi i poslanci Eva Balážová a Pavol Baculík.       

Radní tiež odsúhlasili, že okrem doterajšej obradnej siene na prízemí historickej radnice bude oficiálnym sobášnym miestom aj sála Fénix na jej prvom poschodí. V praxi to znamená, že mladomanželia za sobáše v tejto sále už nebudú musieť platiť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2018
Do primátorského kresla opäť zasadla Katarína Macháčková
Do primátorského kresla v Prievidzi opäť zasadla Katarína Macháčková (Spolu-občianska demokracia). Staronová primátorka, ktorá metropolu hornej Nitry povedie tretie volebné obdobie po sebe, v pondelok zložila na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) svoj sľub.
viac
21.01.2020
Vlaňajší rok bol podľa primátorky náročný, ale úspešný
Rok 2019 bol z pohľadu lučeneckej radnice náročný, ale napriek všetkému sa podarilo splniť väčšinu vytýčených cieľov. Uviedla to primátorka Alexandra Pivková s tým, že vlaňajšok v samospráve ovplyvnilo najmä meniace sa legislatívne prostredie, ktoré malo vplyv aj na mestský rozpočet.
viac
30.12.2022
Rekonštrukciu verejného osvetlenia chce mesto financovať z úveru
Mesto Lučenec plánuje komplexnú rekonštrukciu verejného osvetlenia, projekt chce financovať z úveru od Environmentálneho fondu vo výške viac ako 4,1 milióna eur. Zámer na decembrovom zasadnutí odobrilo mestské zastupiteľstvo. Uviedol to hovorca mesta Andrej Barančok.
viac
27.07.2023
Výstavba plavárne bude drahšia, predĺži sa o približne dva mesiace
Výstavba krytej plavárne v Lučenci bude pravdepodobne drahšia a predĺži sa o približne dva mesiace. Dôvodom sú práce navyše, ktoré treba podľa zhotoviteľa vykonať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %