Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.08.2019 08:25

Prezidentka navštívila prvé krajské mesto – Žilinu


Žilina bola prvou zastávkou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej na ceste po krajských mestách. Pred Radnicou mesta Žilina privítal prezidentku pred davom ľudí žilinský primátor Peter Fiabáne.


Počas návštevy mesta zavítala prezidentka na Úrad Žilinského samosprávneho kraja. Následne smerovali jej kroky na stretnutie so žilinským primátorom a zástupcami mesta. V úvode stretnutia vyzdvihol primátor skutočnosť, že sa Zuzana Čaputová stala historicky prvou dámou na čele slovenského štátu.


Cieľom stretnutia bolo oboznámiť sa so situáciou v Žiline. „Pani prezidentku zaujímali problémy, ktorým mesto dlhodobo čelí. Vzájomne sme sa zhodli, že najväčším problémom je nevybudovaná diaľničná sieť. Mesto a Žilinčania na to doplácajú tým, že ich denne trápi zhustená dopravná situácia. Okrem toho sme sa venovali i otázkam životného prostredia, bytovej politiky a sociálnej oblasti,“ skonštatoval primátor Peter Fiabáne. Ako ďalší problém vidí primátor potrebu modernizácie mesta pomocou smart technológií. Primátor však zdôraznil odhodlanie pracovať na zlepšení problémov, ktoré mesto trápia.

V piatok 16. augusta 2019 navštívila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová Denný stacionár, Denné centrum a Jedáleň na sídlisku Vlčince v Žiline.

Autor: (MsÚ-Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2016
Primátori krajských miest požadujú viaceré zmeny zákonov
Primátori ôsmich slovenských krajských miest dnes v rámci Združenia K8 rokovali v Košiciach. Zaoberali sa viacerými otázkami, ktoré ich trápia a vyžadujú si zmenu v legislatíve.
viac
13.02.2021
Prvé očkovanie pre pedagogických zamestnancov
Prví učitelia získajú ochranu pred ochorením COVID-19 už cez nadchádzajúci víkend. Očkovanie učiteľov, ktorí majú 55 rokov a menej sa začne v sobotu 13. februára.
viac
11.06.2022
Predstavitelia K8 kritizovali vládu, ktorá sa podľa nich chová centralisticky
Predstavitelia krajských miest zo združenia K8 na piatkovom rokovaní v Nitre kritizovali takzvaný protiinflačný balíček. Primátori najväčších slovenských miest sa obávajú, že preň prídu samosprávy o veľkú časť svojich príjmov.
viac
31.03.2023
Prezidentka: Samosprávy považujem za kľúčový prvok fungovania štátu
Samosprávy považujem za kľúčový prvok fungovania nášho štátu. Krízy boli toho úplne jasným dôkazom. Po štvrtkovom stretnutí so starostami okresu Bardejov to povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %