Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.06.2018 11:55

Parasport24 Tour aj tento rok pomáha v Trenčianskom kraji


Ilustračná snímka Parasport24


Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných cyklistov a známych osobností opäť brázdi slovenské cesty. V rámci 11. ročníka Parasport24 Tour vyštartoval v pondelok 4. júna z Trenčianskych Teplíc. Podporí aj športovcov zo Special Olympics Slovakia.


Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice sa v pondelok 4. júna opäť po roku stalo svedkom štartu unikátneho cyklistického pelotónu. V rámci Parasport24 Tour sa pre dobrú vec spojili hendikepovaní športovci, ale i známe osobnosti. Cieľom podujatia je finančne aj materiálne pomôcť sociálne slabším rodinám a znevýhodneným športovcom pod hlavičkou Special Olympics Slovakia. Ide o hnutie, ktoré poskytuje celoročný cyklus tréningov a súťaží vo všetkých druhoch olympijských športov pre deti aj dospelých s mentálnym postihnutím. „V prvom rade chceme verejne šíriť osvetu spolu s našimi hendikepovanými kolegami. Zároveň sa snažíme pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Začali sme v Žiline a cieľom bude Šamorín. V Trenčianskom kraji pomôžeme na štyroch miestach, a to v obci Beluša, na Spojenej škole internátnej v Trenčíne, v obci Malá Hradná a napokon v meste Partizánske,“ ozrejmil Miroslav Buľovský, predseda združenia Parasport 24.

Cyklistické dresy Parasport24 obliekli aj známe slovenské hviezdy, ako napríklad spevák Martin Harich či moderátorka Marianna Ďurianová. „V pelotóne je úplne fantastická atmosféra. Zišli sa tu ľudia, pri ktorých sa človek ani na chvíľu nenudí, vedia sa navzájom povzbudiť i podržať. Veľmi ma teší, že som sa tento rok mohla zúčastniť a verím, že si to o rok zopakujeme,“ povedala Ďurianová.

Autor: (ľb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice vyhlásilo vojnu reklamnému smogu
Z ulíc zmizne počas mája a júna niekoľko desiatok reklamných billboardov a pútačov.
viac
26.05.2016
Filmový festival v Trenčianskych Tepliciach. Značka sa sťahuje, tradícia zostáva
Fanúšikovia filmového festivalu si za 23 rokov zvykli na ArtFilm v Trenčianskych Tepliciach. Po rozhodnutí organizátora podujatia o jeho presune do Košíc na Slovensku pribudne ďalšie ambiciózne podujatie.
viac
10.05.2019
Stretnutie cyklistických legiend Slovenska
Po prvýkrát sa v Trenčianskych Tepliciach uskutoční stretnutie cyklistických legiend Československa, ktoré sa spoločne na bicykloch vydajú na viac ako 32 kilometrov dlhý okruh.
viac
04.03.2021
Trenčianske Teplice sú ďalšou samosprávou využívajúcou aplikáciu SOM
Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice je ďalšou z takmer 40 slovenských samospráv, ktoré začali využívať mobilnú aplikáciu Správy o meste (SOM). Oficiálne ju spustili v pondelok (1. 3.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %