Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.06.2019 11:05

Nové oddelenie projektového riadenia bude získavať prostriedky z fondov


Rimavska Sobota, ilustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Získavanie finančných prostriedkov z fondov a grantov bude úlohou nového oddelenia projektového riadenia, ktoré od 1. júla pribudne v organizačnej štruktúre Mestského úradu (MsÚ) v Rimavskej Sobote.


O jeho zriadení a predchádzajúcom výberovom konaní na zamestnancov informovali na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) primátor Jozef Šimko a poslanec Roman Vaľo.       

Ako uviedol Vaľo, do výberového konania na miesta referentov oddelenia sa prihlásilo desať uchádzačov, ktorých hodnotila komisia zložená z poslancov. „Všetkým sme kládli rovnaké otázky na ich odborné a profesijné skúsenosti i pracovné úspechy v rámci podávania a získavania projektov. Z tých desiatich nám vyšli tri mená, ktoré sme predostreli primátorovi,“ uviedol Vaľo s tým, že konkrétne personálne otázky sú v kompetencii primátora.       

„Vy ste my dali troch ľudí, ja to beriem tak, že oddelenie nemôže byť jeden človek. Vyriešim to tak, že prijmem všetkých troch a jedného vymenujem za vedúceho. Budú mať na starosti získavanie finančných prostriedkov, budú prezerať internetové stránky, výzvy jednotlivých ministerstiev,“ konkretizoval Šimko.       

Viacerí poslanci MsZ v minulosti primátorovi vyčítali, že mesto málo využíva grantové zdroje a namiesto nich realizuje investičné akcie hlavne z vlastných prostriedkov. Šimko vtedy argumentoval, že počas ôsmich rokov jeho vedenia získala samospráva z týchto zdrojov takmer tri milióny eur, čím sa podľa neho zaraďuje do prvej polovice podobne veľkých miest na Slovensku.       

Rimavskosobotský MsÚ už v minulosti zamestnával pracovníčku, ktorá mala samospráve pomôcť so získavaním financií z grantov a fondov, podľa Šimka sa však neosvedčila. „Prišla z Bruselu, prijali sme ju pred tromi rokmi. Nakoniec nám za tie tri roky, keď u nás pracovala, nenapísala ani jeden jediný projekt,“ podotkol primátor.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
V Rimavskej Sobote tohto roku vyasfaltujú približne o 20 lokalít viac
Zhruba o 20 lokalít viac oproti pôvodnému plánu zrekonštruuje tohto roku samospráva Rimavskej Soboty novým asfaltovým povrchom v rámci aktuálne prebiehajúcej rekonštrukcie cestných komunikácií.
viac
05.01.2019
Rimavská Sobota získala podporu na projekt opatrovateľskej služby
Mestu Rimavská Sobota bolo dňa 2. januára 2019 doručené rozhodnutie Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
viac
08.07.2019
Rimavská Sobota vlani hospodárila s prebytkom zhruba 647-tis. eur
Prebytok vo výške zhruba 647-tis. eur dosiahla vlani v rámci svojho hospodárenia samospráva Rimavskej Soboty. Vyplýva to zo záverečného účtu a výročnej správy mesta za rok 2018, ktoré schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom poslednom zasadnutí.
viac
16.11.2019
Rimavská Sobota nevyužije schválenú dotáciu 800-tis. eur na priemyselný park
Dotáciu 800-tis. eur na vytvorenie priemyselného parku, ktorá bola mestu Rimavská Sobota odsúhlasená cez akčný plán rozvoja okresu, napokon samospráva nevyužije.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %