Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.05.2019 10:00

Noc múzeí a galérií ponúkne bohatý program


Ilustračný výrez plagátu


Počas pravidelného podujatia Noc múzeí a galérií pripravujú kultúrne inštitúcie v Nitre na tretiu májovú sobotu bohatý program. Do podujatia, ktoré sa koná 18. mája, sa zapoja viaceré galérie a múzeá.


V Synagóge bude sprístupnená prehliadka stálych výstav, uskutoční sa tam prezentácia nového CD o židovských sviatkoch pre deti s názvom Hviezdy a more a tiež hudobné vystúpenie Musicantica Slovaca. Ponitrianske múzeum pre svojich návštevníkov pripravilo ukážky konzervovania a reštaurovania pamiatok.       

Nitrianska galéria zasa ponúkne workshop pre rodiny s deťmi na tému Galéria známa i neznáma. „Pripravená je aj prezentácia ocenených filmov festivalu Fest Anča a detských návštevníkov poteší aj interaktívna výstava o Inkoch v Detskom múzeu Severka. Múzeum medoviny okrem prehliadky priestorov s odborným výkladom ponúkne aj gastronomický zážitok v podobe ochutnávky medoviny,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.       

Fotogaléria Trafačka zasa návštevníkom sprístupní výstavu fotografií a odprezentuje hudobné vystúpenia študentov nitrianskeho konzervatória a folkových skupín. „Misijné múzeum na kalvárii pripravuje individuálne prehliadky svojich vystavovaných expozícií. Na nával návštevníkov sú tiež pripravení aj v okolí Nitry, napríklad v Múzeu Podzoboria, v Regionálnom múzeu v Mojmírovciach či v Dome ľudového bývania v Šali. Vstup na všetky podujatia je zdarma,“ dodal Holúbek.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2018
Noc múzeí a galérií na Dukle vyvrcholí posedením pri Vatre víťazstva
Do kampane Noc múzeí a galérií sa zapája aj Vojenské historické múzeum, ktoré 19. mája ponúka návštevníkom prehliadku Centrálnej expozície vo Svidníku a exponátov umiestnených v Parku bojovej techniky a tiež výstup na Vyhliadkovú vežu na Dukle. Program sa začína o 16. h a potrvá do polnoci.
viac
16.05.2019
Počas Noci múzeí a galérií otvoria výstavy o Maduare a kostýmoch Sissi
Otvorenie nových výstav o skupine Maduar a o kostýmoch cisárovnej Sissi, prednáška či predstavenie regionálneho kulinárskeho produktu.
viac
14.11.2020
Noc múzeí a galérií v réžii TSK sa tento rok odohrá vo virtuálnom priestore
Noc múzeí a galérií v réžii Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa tento rok odohrá online. Na špeciálnu prehliadku pozýva verejnosť krajské Hornonitrianske múzeum v Prievidzi aj Trenčianske múzeum v Trenčíne.
viac
11.05.2021
Noc múzeí a galérií bude 15. mája online aj prezenčne
Tretia májová sobota (15. 5.) bude na Slovensku patriť celoeurópskemu podujatiu Noc múzeí a galérií. V poradí 17. ročník prebehne online i prezenčne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %