Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.07.2019 01:20

Na zámku pokračuje Smolenické kultúrne leto


Smolenický zámok, ilustračná snímka, zdroj: nadaciaadeli.sk


V rámci festivalu Smolenické kultúrne leto predstavili organizátori v nedeľu 14. júla návštevníkom Smolenického zámku program Piknik na zámku. TASR o tom informovala za usporiadateľov podujatia Jana Sabová.


Program pre najmenších odštartova o 11. hod. bábkovým Divadlom Na Hojdačke s interaktívnym predstavením Na Zemi dobre mi. Program pokračoval predstavením v podaní Divadla ZáBaVKa. "Popoludní prišli na rad ďalšie populárne zostavy v podaní Paci Pac a Kaprálikovcov. Pripravené boli vystúpenia plné pesničiek a zábavy, ktorými dokážu malých divákov zakaždým potešiť aj roztancovať," uviedla Sabová.       

Medzi detskými predstaveniami bolo aj hudobné rozptýlenie pre rodičov. Podvečer zámocké hradby rozozvučala Hudba z Marsu. "Ich tvorba je plná pozitívnej energie a chytľavých refrénov, ktoré sú lahodnou sondou do vesmíru duše a vzťahov. Počas celého popoludnia prebiehali sprievodné aktivity, ako maľovanie na tvár či prehliadka zámku s výstupom na zámockú vežu," doplnila organizátorka.       

Tradičnou súčasťou podujatia je remeselný trh, kde svoje výrobky ponúkali lokálni remeselníci a predajcovia. Podujatie nebolo iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o solidarite. "Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujú usporiadatelia dve percentá z ceny každého predaného lístka. Na mieste sa tiež môžete tešiť na kreatívny kútik Nadácie Adeli," informovala o tom Sabová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
12. ročník Festivalu frankovky sa uskutoční už tento víkend
Festival frankovky je jedným z podujatí bratislavskej samosprávy, ktorým sa snaží oživiť bohaté vinohradnícke a vinárske tradície tohto regiónu. Uskutoční sa v dňoch 24. - 26. júna 2016 na Primaciálnom námestí v Bratislave.
viac
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
21.05.2018
Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou
Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.
viac
27.04.2019
Prvomájové Malacky 2019 sa blížia
Tradičné veľkolepé podujatie, na ktorom sa v Zámockom parku stretnú obyvatelia i návštevníci Malaciek, už čaká za bránami nášho mesta. Áno, obľúbené PRVOMÁJOVÉ MALACKY, tentoraz s letopočtom 2019, sú tu!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %