Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.07.2019 01:20

Na zámku pokračuje Smolenické kultúrne leto


Smolenický zámok, ilustračná snímka, zdroj: nadaciaadeli.sk


V rámci festivalu Smolenické kultúrne leto predstavili organizátori v nedeľu 14. júla návštevníkom Smolenického zámku program Piknik na zámku. TASR o tom informovala za usporiadateľov podujatia Jana Sabová.


Program pre najmenších odštartova o 11. hod. bábkovým Divadlom Na Hojdačke s interaktívnym predstavením Na Zemi dobre mi. Program pokračoval predstavením v podaní Divadla ZáBaVKa. "Popoludní prišli na rad ďalšie populárne zostavy v podaní Paci Pac a Kaprálikovcov. Pripravené boli vystúpenia plné pesničiek a zábavy, ktorými dokážu malých divákov zakaždým potešiť aj roztancovať," uviedla Sabová.       

Medzi detskými predstaveniami bolo aj hudobné rozptýlenie pre rodičov. Podvečer zámocké hradby rozozvučala Hudba z Marsu. "Ich tvorba je plná pozitívnej energie a chytľavých refrénov, ktoré sú lahodnou sondou do vesmíru duše a vzťahov. Počas celého popoludnia prebiehali sprievodné aktivity, ako maľovanie na tvár či prehliadka zámku s výstupom na zámockú vežu," doplnila organizátorka.       

Tradičnou súčasťou podujatia je remeselný trh, kde svoje výrobky ponúkali lokálni remeselníci a predajcovia. Podujatie nebolo iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o solidarite. "Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujú usporiadatelia dve percentá z ceny každého predaného lístka. Na mieste sa tiež môžete tešiť na kreatívny kútik Nadácie Adeli," informovala o tom Sabová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Na Medzinárodnom folklórnom festivale Myjava 2016 sa predstaví 1500 účinkujúcich
Účinkujúci zo štyroch kontinentov budú zabávať divákov na 57. ročníku Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016 (17. – 19. 6.). Okrem slovenských folklórnych súborov a skupín sa na kopaniciach predstavia tanečníci a hudobníci z Českej republiky, Chorvátska, Indie, Egypta, Namíbie a Peru.
viac
07.11.2016
Festival umeleckej tvorby o horách predstavuje program
Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Ružomberok, Zväzom slovenských fotografov a cestovateľským portálom Infoglobe organizujú v poradí už 9. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – HORALFEST 2016.
viac
21.05.2018
Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou
Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.
viac
27.04.2019
Prvomájové Malacky 2019 sa blížia
Tradičné veľkolepé podujatie, na ktorom sa v Zámockom parku stretnú obyvatelia i návštevníci Malaciek, už čaká za bránami nášho mesta. Áno, obľúbené PRVOMÁJOVÉ MALACKY, tentoraz s letopočtom 2019, sú tu!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %