Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.09.2018 06:55

Na dostavbu štadióna si bánovská samospráva vezme aj úver


Ilustračná snímka TASR


Financie, ku ktorým pridá i ďalšie z mestského rozpočtu, sú potrebné na to, aby bolo športovisko prevádzkyschopné.


Prijatie termínovaného úveru vo výške 403.000 eur so splatnosťou 60 mesiacov na financovanie tejto investičnej akcie odobrili i tamojší mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní v septembri.       

Ďalších 400.000 eur na dostavbu štadióna pridá mesto zo svojho rozpočtu, financie sa mu podarilo ušetriť. "Táto finančná čiastka na dostavbu zimného štadióna by mala byť dostačujúca na skolaudovanie a spustenie prevádzky. Samozrejme, zostanú tam ešte časti stavby, ktoré si myslím, mesto Bánovce nad Bebravou pri dobrej finančnej kondícii by malo do budúcna zvládnuť. A postupne každým rokom by mali byť tieto stavebné práce k dostavbe zimného štadióna podľa pôvodného projektu dokončené," uviedol pre TASR primátor Marián Chovanec.       

Od úplne pôvodnej projektovej dokumentácie mesto upustilo, zimný štadión navrhnutý podľa nej označil Chovanec za "dosť nadštandardný" a na podmienky mesta a z budúceho hľadiska prevádzky neúnosný.       

Spustenie prevádzky športoviska je časovo závislé od podpisu zmluvy o dielo, keďže mesto už vysúťažilo dodávateľa prác. "Od dátumu podpisu zmluvy už nič nebude brániť tomu, aby sa preinvestovali prostriedky z rozpočtu mesta a začalo sa so stavbou. Je ťažko povedať, aké budú podmienky na jednotlivé stavebné úkony," ozrejmil primátor s tým, že pri optimistickom variante by mohlo mesto spustiť prevádzku športoviska počas zimných prázdnin alebo začiatkom januára budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2016
Budovu úradu a kultúrneho domu rekonštruujú za vyše 120 000 eur
Najmä energetické úspory by mali priniesť na rekonštrukčné práce na budove obecného úradu a kultúrneho domu v Dežericiach v okrese Bánovce nad Bebravou.
viac
20.04.2017
Jarný bánovský jarmok
Medovníky, pukance, cukrovinky, oblátky, trdelníky, med a mnoho iných dobrôt.
viac
04.10.2019
V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.
viac
02.12.2019
Dobrovoľníci vysadili na jeseň stovky stromov
Jeseň v Bánovciach nad Bebravou sa opäť niesla v znamení dobrovoľníctva a v záujme zlepšiť životné prostredie. S pomocou dobrovoľníkov zabezpečilo mesto v októbri a novembri výsadbu 64 listnatých stromov a 210 tují, informovala bánovská radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %