Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
25.01.2019 02:45

Na Sídlisku Ťahanovce sa v sobotu uskutoční mimoriadny lov diviakov


Diviaky už dlhodobo ohrozujú bezpečnosť, zdravie i životy obyvateľov Ťahanoviec. Ilustračná snímka: Ťahanovce.


Sobotňajší (26. 1.) mimoriadny lov diviakov má pomôcť k obmedzeniu pohybu tejto zveri v obytnej zóne košickej mestskej časti (MsČ) Sídlisko Ťahanovce. Počas neho bude obmedzená aj doprava. Ako pre TASR povedal starosta MsČ Miloš Ihnát, hon na diviaky už niekoľkokrát uskutočňovali aj v minulosti.


Podľa jeho slov táto zver dlhodobo ohrozuje život a zdravie obyvateľov. "Napádajú ľudí, zaútočili už aj na policajnú hliadku. Posledný podobný prípad sme zaznamenali asi pred tromi týždňami," povedal.       

Lov sa uskutoční v sobotu (26. 1.) od 8.00 h za súčinnosti policajných zložiek štátnej i mestskej polície. Z tohto dôvodu bude v uvedenom čase uzavretá príjazdová cesta na sídlisko a premávka bude riadená políciou. Starosta odhaduje dopravné obmedzenia na približne dve hodiny. MsČ zároveň žiada o opatrnosť pri pohybe v lovnej zóne v okolí Americkej triedy. "Diviaky budú vyháňané až po Sad mládeže, aby prebehovali cez Americkú triedy a následne do Ťahanovského lesa. Tam si ich počkajú poľovníci," spresnil.

MsČ získala povolenie na mimoriadny lov diviačej zveri vo všetkých kategóriách v neobmedzenom počte na nepoľovných plochách nachádzajúcich sa v spomínanej MsČ od Okresného úradu Košice, pozemkového a lesného odboru. Podľa Ihnáta sú hlavným problémom výskytu diviakov v uliciach sídliska náletové dreviny. "Pracujeme na zistení vlastníkov a na tom, aby sa o svoje pozemky starali a dreviny vyrúbali, pretože tam má táto zver svoje ležoviská. Pokiaľ nevyriešime primárny problém, diviaky budeme len naháňať," uzavrel starosta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Neprípustné sa stáva realitou
Košickí mestskí poslanci, hlasujúci akoby na pokyn, neberú ohľad na historické časti, v ktorých vyrástli.
viac
22.06.2017
Mestská časť Košice-Juh má moderné uzamykateľné kontajnerovisko
Spoločnosť KOSIT a. s. odovzdala mestu a Mestskej časti Košice-Juh bezplatne do užívania nové uzamykateľné kontajnerové stanovište. Vzniklo v rámci pilotného projektu nových podzemných a uzamykateľných kontajnerových stanovíšť.
viac
26.01.2019
Na Sídlisku Ťahanovce odstrelili pri mimoriadnom love 12 diviakov
Lov na diviaky sa v sobotu konal v okolí Americkej triedy na košickom Sídlisku Ťahanovce. V tejto obytnej zóne je dlhodobý problém s premnoženými diviakmi, ktoré sa prechádzajú po prístupovej ceste a napádajú psov. Pred dvoma týždňami dokonca napadli policajnú hliadku.
viac
06.09.2023
Na košickom Sídlisku KVP začínajú s výstavbou skateparku
S výstavbou nového skateparku pod mostom na Moskovskej ulici v košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP sa začína v týchto dňoch. V utorok slávnostne poklepali základný kameň. Prvá etapa by mala byť hotová do konca roka, následne ju bude možné užívať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %