Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.08.2019 10:10

Mestský park zmenil svoju podobu


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Veľké Kapušany v okrese Sobrance ukončilo v uplynulých dňoch projekt zveľadenia mestského parku. Po tom, čo počas júna tu samospráva v spolupráci s obyvateľmi mesta vysadila viacero stromov, zavŕšila zatraktívnenie parku založením okrasných záhonov.


TASR o tom informoval zástupca primátora mesta Ferenc Boczán.       

Kvetinové záhony zrealizované dodávateľom lemujú chodníky v parku smerujúce k soche Herczega Gézu Gábora i samotný centrálny priestor parku. Podľa Boczánových slov chce samospráva týmto krokom zatraktívniť mesto nielen pre miestnych, ale i pre jeho návštevníkov. "Chceme prezentovať, že aj Veľké Kapušany sú slovenským mestom, multietnickým mestom. Chceme ukázať, že aj tu sa dobre žije, že aj tu je pekné prostredie," uzavrel.       

Ako TASR informovala projektová manažérka mestského úradu Andrea Soltészová, do zveľadenia mestského parku investovala samospráva približne 1500 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2018
Mesto plánuje v parku osadiť zábranu, má chrániť deti pred autami
Nitrianska radnica plánuje osadiť pred vstupom do Mestského parku na Sihoti mechanickú zábranu, ktorá znemožní vstup autám. Tie pri zásobovaní reštaurácií a bufetov často ohrozujú deti, ktoré sa v parku hrajú.
viac
06.07.2019
V meste pribudlo 300 stromčekov
Približne 300 stromčekov vysadili vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) dobrovoľníci počas troch júnových dní v rámci podujatia Aj my sme súčasťou prírody. Účastníci tak reagovali na výzvu primátora mesta Petra Petrikána. Informoval o tom zástupca primátora Ferenc Boczán.
viac
19.08.2020
Mesto pre psičkárov zriadilo výbeh i oddychové miesto
Samospráva mesta Veľké Kapušany v okrese Michalovce vyšla v uplynulých dňoch v ústrety psičkárom.
viac
24.03.2021
Vďaka kompostárni budú zhodnocovať niekoľkonásobne viac BRO
Mesto Veľké Kapušany v okrese Michalovce uspelo so svojím projektom kompostárne vo výzve v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %