Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.05.2019 08:05

Mesto získalo dotáciu na rozšírenie opatrovateľskej služby


Ilustračná snímka, zdroj: ddsugov.sk


Mesto Komárno rozšíri služby opatrovateľskej starostlivosti. Umožní mu to dotácia v hodnote takmer pol milióna eur. Tento nenávratný finančný príspevok získala radnica v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.


Cieľom projektu je podpora a rozvoj opatrovateľskej služby priamo v domácom prostredí klientov, čím chce mesto predchádzať ich umiestňovaniu do pobytových zariadení. „Projekt bude trvať 25 mesiacov. Umožní poskytovať opatrovateľskú službu väčšiemu počtu na pomoc odkázaných osôb v prirodzenom domácom prostredí. Pomôže tiež zvýšiť dostupnosť tejto služby pre občanov s ťažkým zdravotným postihnutím a pre seniorov,“ informoval magistrát.       

Mestský úrad v Komárne v súčasnosti zabezpečuje opatrovateľskú službu pre 90 klientov priamo v ich domácom prostredí. Túto sociálnu službu vykonáva 48 pracovníkov. Mesto plánuje v rámci projektu podporiť 35 pracovných miest opatrovateľov na plný úväzok.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
04.12.2017
V Žiari nad Hronom začala opäť pôsobiť občianska poriadková služba
V Žiari nad Hronom začala od decembra opäť pôsobiť občianska poriadková služba. V uplynulom mesiaci vybralo mesto vo výberovom konaní jej ôsmich členov, na miesto koordinátorky uspela žena.
viac
05.03.2021
Ministerstvo práce podporí opatrovateľskú službu ďalšími 50 miliónmi eur
Ministerstvu práce sa v rámci iniciatívy REACT-EU podarilo vyjednať na podporu opatrovateľskej služby dodatočných 50 miliónov eur. Vďaka tomu je možné plynule nadviazať na prebiehajúcu podporu opatrovateľskej služby pre obce, mestá a neverejných poskytovateľov, ktorá sa začala v roku 2018.
viac
12.03.2024
Mesto Prievidza chce na opatrovateľskú službu získať mimorozpočtové zdroje
Mesto Prievidza chce získať na financovanie opatrovateľskej služby mimorozpočtové zdroje. Od štátu cez národný projekt žiada nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 1,76 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %