Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.07.2019 04:20

Mesto Vráble zakladá biodiverzitnú lúku na sídlisku Žitava


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Vráble sa pridalo k mestám, ktoré zakladajú biodiverzitné lúky. Prvá vybraná skúšobná lokalita sa nachádza na sídlisku Žitava pri novej výsadbe stromov, ktoré boli vysadené na jar tohto roka.


„Plocha bude upravená a pripravená na výsev lúčnych kvetov. Realizácia by sa mala uskutočniť v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov,“ informovala Klaudia Šemeláková z Mestského úradu vo Vrábľoch. Vybraná lokalita nebude intenzívne kosená, kosba sa vykoná maximálne dvakrát ročne. V závislosti od úspešnosti tohto projektu bude vedenie mesta uvažovať o rozširovaní lokalít určených na zakladanie biodiverzitných lúk.       

Cieľom projektu zameraným na zakladanie biodiverzitných lúk je podpora a zachovanie druhovej rozmanitosti rastlín a živočíšnych druhov. Najväčšia zmena v starostlivosti o mestskú zeleň spočíva v zachovaní prirodzeného stavu zelene, ochrane rastlín a ochrane životného prostredia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Z bývalého miestneho národného výboru je Dom ľudových tradícií
V budove bývalého miestneho národného výboru vo vrábeľskej mestskej časti Horný Ohaj vznikol nový Dom ľudových tradícií. Jeho otvoreniu v januári tohto roka predchádzala rekonštrukcia objektu a šesť mesiacov zariaďovania interiéru.
viac
27.05.2019
Mesto odovzdalo do užívania prvých päť sociálnych bytov
Mesto Vráble vytvorilo prvé sociálne byty, ktoré doteraz v meste chýbali. Určené sú pre občanov, ktorí sa ocitli v krízovej situácii. Päť sociálnych bytov, z toho dva jednoizbové, dva dvojizbové a jeden trojizbový, vznikli v objekte bývalého daňového úradu.
viac
01.10.2021
Mesto Vráble chce zvážať deti na vyučovanie školským autobusom
Mesto Vráble pripravuje pilotný projekt, v rámci ktorého bude deti na vyučovanie zvážať školský autobus. Radnica momentálne zisťuje záujem žiakov a ich rodičov o novú službu.
viac
20.02.2023
Na uzatvorenie skládky odpadu si mesto vezme úver
Mesto Vráble si vezme úver z Environmentálneho fondu na financovanie uzatvorenia skládky odpadov v meste. Prijatie úveru vo výške 882 794 eur schválili mestskí poslanci na štvrtom zasadnutí Mestského zastupiteľstva vo Vrábľoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %