Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.07.2019 09:25

Liptovfest zaujme aj zabaví


Ilustračná snímka - region Liptov


Na piatom ročníku Liptovfestu bude opäť veselo. V Liptovskom Mikuláši v termíne 19. a 20. júla v Tatrapolise vedľa Tatralandie uvidia návštevníci Liptov včera s nádychom histórie a tradícií, ale aj Liptov dnes – moderný, atraktívny, plný zábavy a života.


Na festivale nebude chýbať výborné jedlo aj pútavý program pre najmenších. Zaujme škola tanca liptovského odzemku a chystá sa aj Slovenský rekord v tomto netradičnom ľudovom tanci. Piatkový večer spestrí letné kino pod holým nebom, vystúpi skupina Drišľak, hviezdou sobotného programu bude Peter Bič Project a festival uzavrie Oldies party rádia Vlna.

Už tradične budú celým festivalom Liptovfest sprevádzať návštevníkov obľúbení Liptovskí zbojníci a na všetkých, v areáli Tatrapolis vedľa akvaparku Tatralandia, čaká až sto rôznych atrakcií na jednom mieste.

Liptovfest nie je bežný letný hudobný festival, je to festival plný zážitkov, atrakcií, dobrého jedla, zaujímavých ľudí, kde nechýba ani dobrá hudba a tanec. Na festivale si nájdu program rôzne vekové kategórie, od rodín s deťmi až po mladých ľudí či skôr narodených. „Piaty ročník festivalu Liptovfest prinesie do Liptovského Mikuláša opäť kopec zábavy a atraktívneho programu. Na tento ročník sme si pripravili aj novinku a to súťaž pre výnimočných, šikovných a zaujímavých ľudí z regiónu, oslovili sme aj tunajšie školy. Všetci čo vnímajú svoj talent alebo chcú ukázať svoju jedinečnosť sa mohli postupne prihlasovať. Súťaž je zameraná na jednotlivcov aj skupiny. V piatok, teda v prvý deň festivalu, nás čaká výberové kolo a v sobotu večer budeme poznať víťaza, ktorý si odnesie aj finančnú odmenu od žilinskej župy," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Festival začne v piatok o 15,00 hod. a bude v znamení Liptov včera – z hlavných piatkových ťahákov treba spomenúť atraktívnu prezentáciu Liptova cez minulosť, spolu so stretnutím s dravcami. Organizátori uvedú krátky dokument o ľuďoch, ktorí ovplyvnili región pod Tatrami, vystúpi východniarska skupina Drišľak, Liptovfest roztancuje DJ Fido a DJ Pavlik na „disko treske“ a na letnom kine pod holým nebom návštevníci uvidia českú komédiu Ženy v behu.

 „Náš hlavný festivalový deň je sobota. Dopoludnie a skoré popoludnie bude venované najmä deťom. Deti u nás zabaví napríklad kúzelná mágia vďaka Talostanovi a zábavno-vzdelávacie predstavenie experimentov cez program Kúzelná fyzika, Daniel Hevier bude u nás rozprávať, spievať a dokonca aj repovať. Na kus reči v talkshow pod holým nebom prídu hostia Viktor Devečka, ktorý stojí za originálnymi drevenými lyžami, Matej Rabada zaujme témou modrotlač a atraktívnym spôsobom tieto dve zdanlivo nespojiteľné témy spojíme. V minulých ročníkoch sme úspešne realizovali klobúkový tanec či lyžičkový tanec, teraz sa pokúsime o Slovenský rekord v liptovskom odzemku,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Počas dňa budú baviť Liptovskí zbojníci a festival bude v sobotu moderovať Soryana. Veľkým ťahákom na festival bude vystúpenie Peter Bič Project a podujatie uzavrie obľúbená Odlies party Rádia Vlna.

Výhodne vstupné na Liptovfest predáva v predpredaji ticketportal len za 6 eur na dva dni a deti majú vstup bezplatne. Predaj na mieste bude od 6 eur na deň. Predpredaj beží až do štvrtka 18. júla vrátane.

Tatrapolis ponúka návštevníkom množstvo atrakcií. Je miestom, kde návštevníci nájdu svet na dlani v podobe kovových miniatúr svetových stavieb. Ide o originálne spojenie tradičného kováčskeho umenia, histórie a cestovania. Okrem toho areál ponúka množstvo atrakcií najmä pre deti, ako autodrom, vodnú strelu, vláčik, člnky, zrkadlový labyrint aj mnoho iného.

Podujatie Liptovfest s partnermi organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a používa naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške takmer 15 200,- eur.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Mikulášsky jarmok odštartuje zimnú sezónu v Mikuláši
Tradičný Mikulášsky jarmok, ktorý sa bude konať od 1. do 3. decembra v Liptovskom Mikuláši, sa bude niesť v znamení bohatého kultúrneho a spoločenského programu.
viac
06.12.2017
Mikulášske oslavy v Liptovskom Mikuláši
Traduje sa, že sv. Mikuláš dal trom dievčatám do výbavy tri vrecká zlata, aby ich zachránil pred chudobou a urobil ich šťastnými, pretože sa nemohli vydať, keďže nemali veno. Z tejto povesti sa dostal Mikuláš s mešcami ako patrón hlavného kostola na námestí priamo do mestského erbu.
viac
29.11.2019
Mikulášsky jarmok, koncerty, trhy aj betlehem
Nádych Vianoc bude v Liptovskom Mikuláši citeľný už od prvého decembra. Dvanásty mesiac prinesie hrejivú atmosféru v podobe adventných koncertov, zvianočnievanie pocítime vďaka tradičnému jarmoku a v tesnom predvianočnom období organizuje radnica aj Vianočné trhy.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %