Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.09.2018 02:45

Hodové slávnosti v Dolnom Lieskove nepokazilo ani daždivé počasie


Majitelia výherných tombolových lístkov si tak domov odniesli ovečku, prasiatko, hus či kačice.


V nedeľu 2. septembra 2018 sa už po tretíkrát v areáli parku Centra sociálnych služieb - NÁDEJ (CSS - NÁDEJ) v Dolnom Lieskove v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja stretli susedia, priatelia, rodáci i obyvatelia obce na tradičných hodových slávnostiach.


Pripomenúť si históriu, zaspomínať na staré priateľstvá či nadviazať nové, no najmä stráviť príjemné nedeľné popoludnie v duchu tradícií prišli do areálu parku CSS - NÁDEJ v Dolnom Lieskove súčasní obyvatelia obce i mnohí rodáci. Dôvodom boli už tradičné hodové slávnosti, ktoré otvoril úvodným slovom starosta obce Ján Križan. „Takýmto rodinným spôsobom sa snažíme združovať obyvateľov našej obce, aby sme nezabúdali na naše tradície a kultúru. Veľmi ma teší, že sme sa mohli stretnúť práve v areáli tohto krásneho parku, a to vďaka ústretovosti a výbornej spolupráci s riaditeľom zariadenia sociálnych služieb tu v Dolnom Lieskove ” povedal starosta obce. Dobré vzájomné vzťahy s vedením obce vyzdvihol aj riaditeľ CSS - NÁDEJ v Dolnom Lieskove František Martaus. „Naše zariadenie je neoddeliteľnou súčasťou obce Dolný Lieskov, preto tieto obecné hodové slávnosti vítame a podporujeme. No a nakoľko sa konajú priamo v našich priestoroch,  sú príjemným spestrením, oživením a rozptýlením od bežného stereotypu aj pre samotných klientov,” vysvetlil riaditeľ.

Hustý dážď, ktorý pokropil park krátko pred začiatkom podujatia, rozohnali už prvé tóny z repertoáru folklórnej skupiny Limbora z Prečína. V programe sa predstavil aj zabávač a heligonkár Matej Kysel a hudobná skupina BONA BEND. Svojou účasťou prišiel podujatie podporiť aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Veľmi rád som prijal pozvanie pána starostu obce Dolný Lieskov, v ktorej má Trenčiansky samosprávny kraj jedno z 24 zariadení sociálnych služieb. Už čoskoro v ňom v rámci procesu debarierizácie pribudne nový externý výťah, ktorý pomôže zlepšiť nielen kvalitu života klientov, ale aj pracovné podmienky zamestnancov,” doplnil trenčiansky župan s tým, že obyvatelia obce sa môžu tešiť aj z opraveného úseku cesty III/1947 z Dolného Lieskova do Pružiny, ktorý sa podarilo z finančných prostriedkov z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja predĺžiť v miestnej časti Tŕstie. Obec sa tiež stala úspešným žiadateľom o financie z európskych fondov, vďaka ktorým bude možné zrekonštruovať dva kultúrne domy - v obci Dolný Lieskov aj v miestnej časti Tŕstie.  

 Čerešničkou na torte tohtoročných hodových slávností bola najmä netradičná živá tombola. Majitelia výherných tombolových lístkov si tak domov odniesli živé prasa, ovečku, hus či kačice.

 

Autor: (ts-TKS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Región Prešov bude mať mapu vodných prameňov
Občianske združenie Živá Zem rozbehlo projekt Spoznajte pramene okresu Prešov. Jeho cieľom je zmapovať všetky pramene, zistiť, či ide o minerálne, alebo nie, a zaznamenať ich na mape.
viac
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
28.03.2019
V Starej tržnici budú Vegánske hody
V Starej tržnici v Bratislave sa uskutočnia nedeľu 31. marca Vegánske hody. Ponúknu 40 stánkov reštaurácií, výrobcov potravín či obchodov s rastlinnou kozmetikou a drogériovým tovarom netestovaným na zvieratách. Tiež celodenný sprievodný program. Organizátori očakávajú viac než 12.000 návštevníkov.
viac
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %