Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.10.2018 10:05

Hlohovec má nové informačné centrum, prebudovali predajňu ovocia a zeleniny


Ilustračná snímka Hlohovec.sk


Infocentrum sídli v objekte historickej radnice, ktorá je zaradená do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Dve desaťročia, do roku 2015, bola na tomto mieste predajňa ovocia a zeleniny.


Rekonštrukcia miestností do súčasnej podoby sa začala vo februári 2018 pod dohľadom Krajského pamiatkového úradu Trnava. Prestavba bola hradená z mestského rozpočtu v celkovej výške viac ako 54.000 eur. Prví traja jeho návštevníci získali v pondelok od riaditeľa Mestského kultúrneho centra (MKC) Richarda Kučeru a primátora mesta Miroslava Kollára darčeky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.       

Infocentrum organizačne spadá, ako uviedla, pod MKC a jeho personál tvoria interní zamestnanci MKC, ktorí vďaka tomu získali nové kancelárske priestory. Verejnosti budú v dispozícii počas pracovných dní od 8. do 16. hodiny, v čase celomestských kultúrnych podujatí aj počas víkendov. "Po novom roku, so začiatkom novej turistickej sezóny, sa počíta s úpravou otváracích hodín podľa záujmu verejnosti," dodala hovorkyňa.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
05.12.2020
V Levoči začnú s rozsiahlou rekonštrukciou historickej radnice
V Levoči začnú na jar budúceho roka s rozsiahlou rekonštrukciou starej mestskej radnice, ktorá je ako súčasť historického námestia zapísaná v zozname UNESCO. Pre TASR to uviedol primátor Miroslav Vilkovský s tým, že práce na jej obnove by mali trvať do konca apríla roku 2022.
viac
15.04.2023
Levoča: Rekonštrukcia historickej radnice priniesla viacero objavov
Rekonštrukcia historickej radnice v Levoči priniesla viacero objavov, aj vďaka nim sa prepisuje história mesta.
viac
11.08.2023
Mesto zopakuje súťaž na rekonštrukciu historickej radnice
Dolnokubínska samospráva zopakuje súťaž na výber zhotoviteľa rekonštrukcie historickej radnice, pretože pôvodne prihlásení uchádzači nesplnili podmienky účasti v súťaži. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %