Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.05.2016 11:55

Erby a ich použitie. Užitočné rady a informácie - právna poradňa


Ilustračná snímka


Právna poradňa v Obecných novinách. Odpovedá JUDr. Daniela Franzenová z Kancelárie ZMOS.


Otázka: Na obálku publikácie, ktorú v súčasnosti pripravujeme a bude sa týkať aj niektorých slovenských miest a obcí, by sme chceli dať koláž niekoľkých ich erbov. Nechceme sa dopustiť chyby, preto by sme chceli vedieť, či tak môžeme urobiť vo vlastnej réžii, alebo je na to potrebný súhlas príslušných primátorov miest, starostov obcí, resp. iných kompetentných orgánov, prípadne osôb.

V prípade, že máte záujem o odpovede na vaše otázky, napíšte nám ich do redakcie Obecných novín na adresu  inprost@inprost.sk

Odpoveď JUDr. Danieli Franzenovej nájdete v Obecných novinách č. 19-20/2016 na str. 19

Autor: JUDr. Daniela Franzenová


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Čo bude s obcami a mestami, ktorým OZV vypovedali zmluvy?
Ešte koncom septembra sa dve najväčšie organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI-PAK a NATUR-PACK (spolu vyše 92 percent na trhu OZV) rozhodli od januára 2017 vypovedať alebo neobnoviť zmluvy o ďalšej spolupráci s niektorými obcami a mestami.
viac
13.12.2016
Odpadové hospodárstvo z pohľadu miest a obcí
Združenie miest a obcí Slovenska pod týmto názvom organizovalo odbornú konferenciu, počas ktorej hostia porovnávali reálne dopady zákona o odpadoch na mestá a obce.
viac
04.04.2017
Prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) otvorilo druhé hodnotiace kolo v rámci výzvy, ktorá je zameraná na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
02.05.2018
Michal Kaliňák: Aj malé podujatie môže mať pre obec veľký význam
Obce a mestá na Slovensku organizujú pri rôznych príležitostiach v priebehu roka tisícky podujatí. Dá sa tvrdiť, že u nás nie sú také samosprávy, ktoré by nepripravili ročne aspoň jednu akciu. Sú rôzneho charakteru od medzinárodných a spoločenských akcií, cez kultúrne až po športové podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %