Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.10.2019 09:05

Environspektrum 2019 s farbou a vôňou jesene


Ilustračná snímka, zdroj: Priekopník


Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila 1. októbra 2019 tretie kolo národnej fotografickej súťaže Envirospektrum na tému Jeseň obdobie farieb, vôní a chutí. Súťaž je určená pre žiakov základných a stredných škôl vo veku od 6 do 19 rokov.


 Cieľom aktuálneho kola súťaže je zaznamenať prostredníctvom fotoaparátu zmeny v prírode počas tohto výnimočného ročného obdobia. Jeseň s jej farebnými metamorfózami, pripravujúcou sa flórou a faunou na zimu, s turistikou počas Babieho leta či so zberom plodov ľudskej práce v našich ovocných sadoch a viniciach prináša množstvo inšpirácií na fotografovanie. Organizátori súťaže preto dúfajú, že dostanú množstvo snímok, ktoré budú odrážať pohľad mladej generácie na prírodu v tomto ročnom období a budú zároveň inšpiráciou pre jej ochranu.

Propozície súťaže a elektronický formulár Prihlásenie do súťaže sú prístupné na webovej stránke envirospektrum.sazp.sk. Uzávierka súťaže je stanovená na 29. november 2019. Výhercovia súťaže budú ocenení v troch vekových kategóriách a udelené budú aj Špeciálna cena SAŽP a Špeciálna cena poroty. 

Súťaž Envirospektrum má rozvíjať vzťah detí a mládeže k prírode a životnému prostrediu. Súťažné fotografie by mali mať tvorivý a motivačný charakter, ktorý prezentuje vzťah a rôzne pohľady detí k životu a k prírode. 

Autor: (sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2017
Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana
Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.
viac
19.02.2019
Zima verzus jar hľadáčikom fotoaparátu
Ministerstvo životného prostredia SR vyhlasuje spolu s organizačným garantom – Slovenskou agentúrou životného prostredia 2. kolo národnej fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum 2019.
viac
27.10.2020
SAŽP otvorila 5. kolo súťaže pre žiakov škôl Envirospektrum
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzvala najmladšiu generáciu, aby prostredníctvom piateho kola súťaže Envirospektrum fotoaparátom opäť zaznamenala svoje udržateľné kroky i bezprostredného okolia.
viac
31.08.2021
Vyhlásenie súťaže Dedina roka
Národná súťaž Dedina roka prezentuje úspechy, výnimočnosť slovenskej dediny a tvorivej práce jej predstaviteľov a obyvateľov na rozvoji ich domova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %