Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.04.2019 02:05

Deň Zeme ponúkne osvetový program a diskusie o ekológii


Ilustračná snímka: zdroj: mesto Štúrovo


Osvetový program, súťaže, prednášky a diskusie o ekológii a živote bez odpadu ponúka Deň Zeme, ktorý sa bude konať v Štúrove 26. apríla na pešej zóne. Podujatiu predchádzali viaceré ekologické i kultúrne aktivity.


V predchádzajúcich dňoch sa dobrovoľníci mohli zapojiť do čistenia brehov Dunaja i výsadby drevín. Radnica okrem toho zorganizovala výtvarnú súťaž i fotosúťaž s názvom Štúrovo a okolie v štyroch ročných obdobiach.       

Oslavy Dňa Zeme sa v Štúrove začnú v piatok 26. apríla o 10. hodine osvetovým programom o ochrane životného prostredia, ktorý je určený pre všetky vekové kategórie. „Pripravená je aj prezentácia jednorazového riadu vyrobeného zo stopercentne rozložiteľného prírodného materiálu, ktorý sa skladá z celulózy, cukrovej trstiny, pšeničných otrúb a palmového listu,“ informovala štúrovská radnica.

Súčasťou programu je aj vyhodnotenie súťaže v zbere PET vrchnákov i papiera a tiež zhodnotenie výtvarnej a fotografickej súťaže. „V spolupráci s Inštitútom cirkulárnej ekonomiky sa uskutoční aj prezentácia analýzy zmesového komunálneho odpadu a prednáška o predchádzaní vzniku odpadov,“ pripomenuli organizátori.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2017
Štúrovo oslávi Deň zeme výsadbou stromov
Mesto Štúrovo v okrese Nové Zámky sa aj v tomto roku zapája do osláv Svetového dňa Zeme, v piatok (21.4.) o 9.30 h v parku pred mestským úradom (MsÚ) symbolicky vysadia dreviny.
viac
24.04.2017
Musí vznikať toľko odpadu? Zmeňme svoje nákupné správanie.
Nákup nových džínsov? Ďalšie topánky? Modernejší mobil? Každý nákup odnášate v papierovej taške alebo novej igelitke? Denne nakupujeme množstvo výrobkov a s nimi aj obaly, ktoré sa skôr či neskôr stanú odpadom.
viac
22.09.2022
Svetový čistiaci deň si Slovensko pripomenulo viacerými upratovaniami
Nelegálne skládky, voľne pohodený odpad v meste a odpadky tam, kde vôbec nepatria. Aj takáto je realita miest a obcí nielen na Slovensku, ale aj vo svete.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %