Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.10.2016 12:45

8. ročník národnej konferencie Cyklistická doprava 2016


Pozvánka.


Nadácia Ekopolis, OZ Mulica Žilina a Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica organizujú v dňoch 11. a 12. októbra 2016 konferenciu Cyklistická doprava 2016. 8. ročník národnej konferencie je venovaný témam ako Cyklistická doprava, cykloturistika a udržateľná mobilita.


Záštitou nad konferenciou prevzali ministrer dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek, Minister životného prostredia SR László Sólymos a podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky a primátora mesta Martin Andrej Hrnčiar.

„Cieľom konferencie je inšpirovať, vzdelávať všetky organizácie, samosprávy a jednotlivcov, ktorí sa chcú dozvedieť nové infomácie v oblasti cyklistickej dopravy a cykloturistiky, ako aj vytvoriť priestor na výmenu skúsenosti v oblasti plánovania udržateľnej mobility,“ uvádza Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis.

Na konferencii odznejú aktuálne informácie o možnostiach a podmienkach čerpania dotácií z eurofondov na rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky na Slovensku. Preto sú prednášky zostavené tak, aby účastníci konferencie získali čo najviac vedomostí o príkladoch dobrej praxe zo zahraničia, ale aj od domácich odborníkov v tejto oblasti. Počas prvého dňa konferencie (11. 10. 2016), vystúpi zástupca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zo sekcie riadenia programov regionálneho rozvoja (RO pre IROP), ako aj zástupcovia samosprávnych krajov, ktoré majú už v oblasti cyklorozvoja úspešne rozbehnuté aktivity. V podvečerných hodinách sa uskutoční slávnostná večera spojená s vyhlásením výsledkov kampane Európskeho týždňa mobility 2016 na Slovensku a ocenením víťazných samospráv.

12. október je venovaný prezentáciám zahraničných odborníkov. Lars Christensen z Nórska porozpráva o zimnom arktickom bicyklovaní, Tamás Mátrai o cyklorozvoji v Maďarsku a Hana Bruhová z Centra dopravního výskumu priblíži proces prípravy plánov udržateľnej mobility v mestách Českej republiky.

„Našou dlhodobou snahou je, aby sa v mestách a obciach na Slovensku uberal rozvoj udržateľným smerom a zlepšenie podmienok pre využívanie bicykla na presuny po meste je jedna z vecí, ktoré takému rozvoju značne napomáhajú. Preto sa každý rok snažíme sprostredkovať zástupcom samospráv, odborníkom a inštitúciám, ktoré sa touto problematikou zaoberajú čo najviac aktuálnych informácií.“ uviedol doc. Ing. Marian Gogola PhD z Katedry cestnej a mestskej dopravy Žilinskej univerzity.

Súčasťou konferencie sú aj sprievodné podujatia, a to exkurzia do skanzemu Jahodnícke háje a Ferratová vychádzka so sprievodcom.

Registrácia záujemcov na konferenciu je možná do 7.októbra 2016 prostredníctvom registračného formulára na:

http://www.cyklodoprava.sk/konferencia-cyklisticka-doprava-2016/

Program konferencie

 

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2016
Blíži sa uzávierka nominácií ankety Strom roka
Nadácia Ekopolis vyhlásila v poradí už štrnásty ročník ankety Strom roka, ktorej cieľom je upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy. Uzávierka prihlasovania súťažných stromov je 20. mája.
viac
03.11.2016
Témou bratislavského seminára bude „Voda, rieky a krajina“
9. novembra 2016 sa uskutoční v Bratislave seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
21.11.2016
O európskom cestovnom ruchu 2017 sa rozhodne v Bratislave
Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) bude po prvýkrát v histórii samostatného Slovenska hostiť zasadnutie Európskej komisie pre cestovný ruch. V poradí 92. General Meeting European Travel Commision (ETC) sa bude konať od 23. do 25. novembra 2016 v Bratislave.
viac
17.05.2022
Trnava privíta expertov na cyklodopravu, reč bude aj o Pláne obnovy
Už tento týždeň sa v Trnave uskutoční podujatie Cyklomestá 2022 s podtitulom konferencia o mobilite a kvalite života v mestách a obciach. Určená je najmä zástupcom samospráv a odbornej verejnosti, ponúkne však aj zaujímavý sprievodný program pre širokú verejnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %