Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.04.2018 02:45

25. rokov Metodického centra UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí


Pozvánka


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Vás pozýva na podujatie Korene a krídla, slávnostné zhromaždenie pri príležitosti osláv 25. výročia Metodického centra UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí.


Podujatie sa uskutoční 12. apríla 2018 (štvrtok) o 17.00 h v Aule Rotunda, Cesta na amfiteáter 1, Banská Bystrica.

Metodické centrum UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí je najstarším špecializovaným pracoviskom na Slovensku. Naše pozvanie na podujatie prijali významní predstavitelia krajanských komunít, predstavitelia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Slávnostného zhromaždenia sa zúčastnia aj kolegovia, ktorí sa venujú krajanskej problematike na rôznych univerzitách a pracoviskách na Slovensku, ale aj súčasní či bývalí spolupracovníci MC UMB.

Pri príležitosti 25. výročia rektor UMB doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD. a prorektorka pre medzinárodnú spoluprácu a vzťahy s verejnosťou doc. PhDr. Katarína Chovancová, PhD., odovzdajú ocenenia významným spolupracovníkom MC UMB.

V priestoroch EF UMB – Cesta na amfiteáter 1 sa v zasadačke č. 152 o 16.00 h uskutoční tlačová konferencia. Na tlačovej konferencii budú prítomní:

doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD., rektor Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici

doc. PhDr. Katarína Chovancová, PhD., prorektorka pre medzinárodnú spoluprácu a vzťahy s verejnosťou

Mgr. Pavel Hlásnik, 1. podpredseda Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku a podpredseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí

PaedDr. Svetlana Zolňanová, koordinátorka výboru pre vzdelávanie Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku

PhDr. Zuzana Drugová, manažérka Metodické centrum UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí

 

Autor: Ing. Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2018
V Banskej Bystrici zaznejú myšlienky hodné šírenia
Banská Bystrica zažije úžasnú atmosféru, ktorá so sebou nesie podnadpis „myšlienky hodné šírenia“. V poradí už druhý ročník univerzitného TEDx bude v septembri hostiť Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela.
viac
20.09.2018
Podpis dokumentu Magna Charta Universitatum
Do veľkej rodiny svetových univerzít, ktoré sa rozhodli spoločne ochraňovať hodnoty zakotvené v dokumente Magna Charta Universitatum, pribudla 18. septembra 2018 aj Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici.
viac
24.10.2018
Deň otvorených dverí na UMB
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici pozýva záujemkyne a záujemcov o vysokoškolské štúdium na Deň otvorených dverí v stredu 7. novembra 2018. Brány všetkých šiestich fakúlt sa otvoria už o 9.00 hod.
viac
10.05.2021
ZMOS dáva do pozornosti diskusiu o reforme stavebného práva
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti verejnú odbornú diskusiu s názvom: Reforma stavebného práva, koniec alebo začiatok krízy?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %