Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.08.2019 12:20

21 nových červeno-bielych kontajnerov na drobný elektroodpad


Červeno-biely kontajner na zber drobného elektroodpadu


Sieť červeno-bielych kontajnerov na zber drobného elektroodpadu sa tento rok rozrástla o krajské mesto Trenčín a sedem obcí v okolí Trnavy. Celkovo je už na Slovensku rozmiestených 84 červeno-bielych kontajnerov.


Horné Orešany, Dolné Orešany, Suchá nad Parnou, Smolenice, Trstín, Boleráz a Bohdanovce nad Trnavu sa stali prvými obcami a Trenčín tretím krajským mestom kde boli červeno-biele kontajnery umiestnené.

„Veľmi ma teší, že Trenčín sa pripojil k mestám, ktoré ponúkajú svojim občanom ďalšiu možnosť triedenia odpadu. Vďaka spoločnosti ASEKOL SK máme 14 nádob na celoročný zber elektroodpadu. Trenčania veľmi pozitívne privítali možnosť separovať tento odpad, ktorý ma značný vplyv na životné prostredie a ktorého je stále viac. Vysoko oceňujem pôsobenie spoločnosti ASEKOL SK, jej ústretovosť a zodpovedný prístup. Vážim si, že je našim partnerom.“ Uviedol Richard Rybníček, primátor Trenčína.

Hlavnou úlohou červeno-bielych kontajnerov je vytvoriť komfortný systém zberu malých elektrospotrebičov akými sú mixéry, mobilné telefóny, fény a pod., ktoré sa stali v domácnostiach nepotrebným odpadom. Kontajnery umiestnené v blízkosti obydlí sú pre občanov ideálnym miestom, kde je možné odovzdať elektrospotrebiče, s ktorými je nepraktické merať dlhú cestu na zberný dvor alebo čakať na mobilný zber.

„Chceli sme občanom umožniť jednoduchšie separovanie elektroodpadu, a to celoročne, nielen počas jarného a jesenného zberu. Aj týmto by sme radi zvýšili úroveň recyklovania v našej obci, ktorá minulý rok dosiahla 32 percent,“ hovorí za obec Horné Orešany iniciátor projektu Marek Boháček.

Červeno-biele kontajnery, prevádzkované organizáciou zodpovednosti výrobcov ASEKOL SK, tvoria jedinečnú a unikátnu sieť, ktorá umožňuje Slovensku zvyšovať mieru recyklácie odpadov z elektrospotrebičov.

Ako fungujú červeno-biele kontajnery môžete vidieť na tomto videu: https://youtu.be/ZVJ-_Eq-ghE

Kde nájdete červeno-biele kontajnery: https://www.asekol.sk/obce-a-zber/cervene-kontajnery/umiestnenie-kontajnerov/

Čo patrí do červeno-bielych kontajnerov: https://www.asekol.sk/obce-a-zber/cervene-kontajnery/co-do-kontajnera-patri/

Bližšie informácie Vám rada poskytne Mgr. Silvia Sekáčová, Obchodná a marketingová manažérka ASEKOL SK

+421 948 145 020E

sekacova@asekol.sk

Autor: (ts-asekol)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Niektoré OZV už obce do systému neprijímajú
Osem mesiacov mali obce a mestá na uzatvorenie zmluvy o budúcej zmluve (ZoBZ) zameranej na zabezpečenie systému nakladania s odpadmi z obalov a neobalových výrobkov. Zmluva zabezpečuje samospráve financovanie triedeného zberu podľa nového zákona o odpadoch, ktorý vošiel do účinnosti od januára.
viac
16.11.2016
Rada ZMOS riešila aj skládkovanie a zrušenú výzvu
Pripravovaná novela zákona, ktorá hovorí o tom, že by sa malo čo najmenej odpadov ukladať na skládky a viac separovať, bola jedným z predmetov rokovaní Rady Združenia miesta a obcí Slovenska v Štrbskom Plese, ktorá zasadala 7. a 8. novembra.
viac
09.11.2017
13 miliónov eur bude budúci rok chýbať v triedenom zbere
To je predpokladaný účet za novelu zákona o odpadoch prijatú v posledný októbrový týždeň. Novela zákona o odpadoch priniesla so sebou povinnosť pre organizácie zodpovednosti výrobcov vypovedať zmluvy obciam, pretože im prikázala vyrovnať počet zazmluvnených obcí s množstvom zazmluvnených výrobcov.
viac
03.05.2021
ZMOS vypracoval manuál ku kuchynskému bioodpadu a miestnym daniam
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti newsletter, ktorý je vypracovaný k dvom témam: k povinnostiam miest a obcí vo vzťahu k triedenému zberu kuchynského bioodpadu a k zmene v oslobodení/znížení miestnych daní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %