Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.09.2017 04:56

„Malokarpatský expres“ štartuje


„Malokarpatský expres“ bude premávať každú sobotu a nedeľu a počas štátnych sviatkov.


Bratislavský samosprávny kraj otvára turistickú autobusovú linku „Malokarpatský expres“, ktorý bude prechádzať naprieč Malými Karpatami. K turisticky najvýznamnejším lokalitám tohto regiónu sa návštevníci budú môcť zviezť od 15. septembra 2017.


„Bratislavská župa v spolupráci s autobusovým dopravcom Slovak Lines ponúka toto nové spojenie od polovice septembra. Ide o projekt, ktorý podporuje ďalší rozvoj cestovného ruchu v regióne a má slúžiť jeho obyvateľom, ako aj návštevníkom,“ ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Turistický autobus „Malokarpatský expres“ bude premávať každú sobotu a nedeľu a počas štátnych sviatkov na trase Bratislava–Budmerice cez Svätý Jur, Pezinok, Vinosady, Modru, Dubovú a Častú, so zachádzkami do Slovenského Grobu, na Zochovu chatu a na Červený Kameň. Premávať bude trikrát za deň, takže cestujúci môžu navštíviť aj viacero cieľov súčasne - či už kultúrno-historických alebo vinársko-gastronomických.

Jednodňový cestovný lístok je možné zakúpiť za 6 eur, resp. dvojdňový za 10 eur. Cestujúci si lístky môžu zakúpiť priamo u vodiča autobusu, pričom turistická karta Bratislava City Card umožňuje cestu zdarma. V nízkopodlažnom autobuse určenom pre prímestskú autobusovú dopravu je možná aj preprava bicyklov.

Prvý autobus odštartuje v piatok 15. septembra 2017. V tento deň, ale aj počas dvoch nasledujúcich dní spojí „Malokarpatský expres“ dve tradičné vinobrania a to v Rači, kde bude aj výnimočne zastavovať, a Modre. O týždeň neskôr sa to bude týkať aj obľúbeného vinobrania v Pezinku a 17. až 18. novembra aj Dní otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty. Na záver prevádzkovej sezóny, 15. až 17. decembra bude možné s Malokarpatským expresom navštíviť Pezinské vianočné trhy.

Autor: (Lucia FORMAN, bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Posilnené spoje na Pezinskú Babu
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovak lines posilňujú autobusové spoje na Pezinskú babu a to už pred jarnými prázdninami.
viac
26.06.2017
Za atrakciami CYKLO & AQUA BUS-om
Za hlavnými atrakciami Liptova bude od 30. júna 2017 do konca prázdnin voziť dovolenkárov CYKLO & AQUA BUS. Prvé tri dni jeho prevádzky sa dokonca záujemcovia zvezú úplne bezplatne.
viac
15.12.2017
Posledná jazda Malokarpatským expresom
Prvá sezóna zážitkového autobusu „Malokarpatský expres“, ktorý začal premávať 15. septembra 2017 z Bratislavy do turistického regiónu Malých Karpát, sa blíži ku koncu.
viac
15.09.2018
Posledná víkendová jazda Malokarpatským expresom
Turistický autobus Malokarpatský expres končí svoju druhú sezónu. Tento víkend je posledný jeho pravidelnej prevádzky počas víkendov a štátnych sviatkov na trase Bratislava–Častá, Červený kameň cez Svätý Jur, Pezinok, Zochovu chatu až po Červený Kameň. Samotný autobus však nekončí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %