Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.04.2019 03:35

Žilinský samosprávny kraj ocenil 28 výnimočných pedagógov


Ocenení pedagógovia s predsedníčkou ŽSK Erikou Juriniovou.


Sobášny palác v Bytči včera (utorok 2. apríla) patril učiteľom. Za úspešnú a trpezlivú prácu s mládežou dnes ocenil Žilinský samosprávny kraj 28 výnimočných stredoškolských pedagógov. Slávnostnú atmosféru dotvoril „Big Band“ žilinského Konzervatória.


Historické priestory Sobášneho paláca v Bytči zaplnili stredoškolskí pedagógovia zo Žilinského kraja. Pri príležitosti medzinárodného Dňa učiteľov im odovzdala slávnostné ocenenie predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. ,,Dnes sme ocenili 28 mimoriadnych učiteľov, ktorí úspešne vedú svojich žiakov. Tí svojimi výkonmi reprezentujú školu ako doma, tak i v zahraničí. Svojou poctivou prácou sa starajú nielen o vzdelávanie žiakov, ale aj o rozvoj našich škôl. Patrí im naša úcta a vďaka,“ uviedla županka. Ocenenie spolu so župankou odovzdala aj riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Janka Školová. Medzi ocenenými pedagógmi sú i takí, ktorí povolaniu učiteľa zasvätili celý svoj život a svoje povolanie vykonávajú viac ako 3 dekády rokov.

Podľa županky je úlohou kraja vytvárať učiteľom vhodné podmienky na prácu, žiakom na štúdium. K tomu potrebujú moderné priestory a kvalitné vybavenie. Viac ako 3 milióny eur pôjde na dokončenie rozostavaných stavieb ako aj na nové investície. ŽSK podporuje inovatívne metódy výučby na školách, rozvíjať sa bude aj odborné vzdelávanie. ,,Aj tento rok budeme pokračovať v rekonštrukciách a modernizácii našich škôl a školských internátov. Alokujeme peniaze z rozpočtu kraja a snažíme sa získať čo najviac prostriedkov z rôznych projektov aj z fondov EÚ. Vďaka eurofondom sa pripravuje modernizácia odborného vzdelávania na ďalších 16 stredných školách v celkovej investícii okolo 10 miliónov EUR. Školy musia byť vybavené tak, aby z nich vychádzali ľudia, ktorí nebudú mať problém sa uplatniť na trhu práce,“ uzavrela županka.

Žilinský samosprávny kraj je zriaďovateľom 59 stredných škôl – 38 odborných škôl, 15 gymnázií, 6 spojených škôl a 2 školských zariadení (1 internát a 1 jazyková škola).

 

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2019
Mesto Žilina ocenilo 25 výnimočných pedagógov
Záslužnú prácu žilinských učiteľov ocenila aj radnica. Pri príležitosti Dňa učiteľov si najlepší pedagógovia prevzali z rúk primátora pamätné listy.
viac
28.06.2019
Župa ocenila najlepších študentov
ŽSK ocenil najlepších študentov. Sú úspešní nielen v škole, na súťažiach či olympiádach, ale organizujú aj dobrovoľnícke aktivity a dokázali pomôcť zachrániť to najcennejšie – ľudský život. Študenti a absolventi si prevzali ocenenie od županky Eriky Jurinovej v Sobášnom paláci v Bytči.
viac
20.04.2021
Považské múzeum otvorí posledný aprílový víkend tri expozície
Považské múzeum (PM) v Žiline otvorí posledný aprílový víkend tri expozície. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bude od soboty (24. 4.) opäť prístupný Budatínsky hrad, Sobášny palác v Bytči a Objekty ľudovej architektúry v Čičmanoch.
viac
17.06.2021
Prešovský kraj hľadá Naj online učiteľov stredných škôl
Prešovský samosprávny kraj vyhlasuje anketu Naj online učiteľ PSK za školský rok 2020/2021. Jej zámerom je vyzdvihnúť prácu učiteľov stredných škôl v kraji počas dištančnej výučby, na ktorú museli prejsť školy počas pandémie koronavírusu. Na toto ocenenie učiteľov nominujú ich žiaci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %